Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Kimi tatilinden kum, güneş yani sakinlik beklerken kimi ise şehrin tarihi yerlerini keşfe çıkmak ister. Hangi tatil anlayışına sahip olursanız olun Datça'da sizin isteklerinizi karşılıyor olacak.  İşte, Begonvil kokulu Datça'da 4 farklı tatil anlayışına özel yapılabilecek aktiviteler...

Begonvil kokulu Datça'da haftasonu yapılabilecek 4 aktivite

1-Rotasız seyahati sevenler: Datça sokaklarında kaybolun

Özellikle iş stresi, okullar, sınavlar derken artık rahatlamanın zamanı geldi diyorsanız Datça’da plansız bir gün geçirmek siz iyi gelecektir. Datça’nın mutlaka görülmesi gereken noktalarından biri olan merkez haricinde; Reşadiye, Eski Datça ve İskele olmak üzere üç mahalleden meydana gelmektedir. Rota, harita, liste.. Herşeyi kenarı bırakın ve Datça’nın dar sokaklarındaki güzellik dolu taş evlerinin büyüsünde kaybolun. Datça dondurması eşliğinde ege yaşantısını gözler önüne süren bu mahallelerde gezerken hayatın kalabalığından ve stresinden uzaklaşacaksınız. Aynı zamanda Datça merkezde bar veya kafe gibi birçok işletmelerde mevcuttur. Kısa molalar vereceğiniz bir kafede Türkiye'nin en lezzetli bademi olan Datça bademini deneyimlemeyi sakın unutmayın.

2-Tarihin içinde kaybolun: Knidos Antik Kenti’ni keşfe çıkın 

Tarih içerisinde kaybolmayı seven ve tatilinden bunu bekleyenler toplanın. Datça’da yer alan Knidos Antik Kenti sizin için eşsiz bir deneyim olacaktır. Reşadiye yarımadasının en uç kısmında, Ege ve Akdeniz’in birleştiği yerde bulunan Knidos Antik Kenti her gün açıktır. Saat 09:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet veren antik kentin girişi ücretlidir.  Eskiden ticaret ve askeri amaçla ile kullanılan Knidos Antik Kenti, günümüzde Datça’da mutlaka görülmesi gereken kültürel yapılardan biridir.

3-Sanatın sakinliği: Can Yücel’in Evini ziyaret edin

Doğal güzelliklerinin yanında kültürel ve tarihi açıdan da kendine hayran bıraka Datça, sanat severler için güzel bir tatil seçeneği olabilir. Türk edebiyatının en önemli şairlerinden biri olan Can Yücel’in yaşadığı evinin müzeye dönüştürülmesiyle ortaya çıkan müze Eski Datça’da yer almaktadır. Can Yücel sokağının içerisindeki Can Yücel'in Evinin merkeze uzaklığı yaklaşık 3,5 kilometredir. Datça ziyaretinizde bu müzeyi mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

4-Deniz, kum, güneşçiler: Periliköşk Plajı’nda tatilinizin tadını çıkarın


Özellikle yoğun tempolu hayatından kaçmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan deniz, kum, güneş üçlüsü en huzurlu haliyle Datça’da yer alıyor. Datça’da yer alan birçok güzel plaj arasından spesifik olarak Perili köşk plajı’nı mutlaka deneyimlemelisiniz. Datça'nın 52 koyundan sadece biri olan Perili köşk plajı, sakin ve huzurlu haliyle tertemiz sularıyla ilk akla gelen yerlerinden biridir. Taşsız denizi ile çocuklu ailelerinde memnun kalacağı plajda denizden çıkmak istemeyeceksiniz. Plajının isminin ise neden Perili köşk olduğunu merak ederseniz şöyle bir hikayesi var; Plaja yapılan ilk köşkten rüzgar nedeniyle peri sesleri gibi sesler geliyormuş. Rüzgara bağlı olduğu anlaşılsa da farklı bir ton ve güzellikte olan bu seslerin ancak perilere ait olabileceği fikri nedeniyle bu isim verilmiş. Hikayenin doğruluğu tartışılsa da plajın güzelliği nettir. Şimdiden keyifli bir tatil dileriz.

Kaynak: Haber Merkezi