Online ödemeler artık günümüzün vazgeçilmez uygulamalarından biri. Ev ürünleri sipariş ederken, eve yemek getirtirken, teknoloji mağazalarının sitelerini gezerken ve başka birçok platformda bu ödeme yöntemlerini kullanmamız gerekmekte. İnternette ödeme yaparken kullandığımız banka/kredi kartları adeta vücudumuzun bir parçası haline geliyor. Son zamanlarda online ödemelerimizi gerçekleştirirken sıklıkla karşımıza çıkan, “kartınız Masterpass’e kaydedilsin mi” veya “Masterpass’e kayıtlı kartlarınız var” bildirimi nedir? Masterpass nedir? Masterpass güvenli mi?

Masterpass nedir?

Masterpass online alışverişleri pratikleştirdiği düşünülen bir sistemdir. Bu sistemde kart bilgileriniz güvenli bir şekilde, MasterCard altyapısı içerisinde saklanır. Bu bilgiler sayesinde, Masterpass onaylı işyerlerinde ödemeler hızlı bir şekilde tamamlanır. Bu sisteme bir kullanıcı adı veya şifre ile dahil olunmaz. Masterpass üye işyerlerinden alışveriş yaparken, alışveriş yaptığınız uygulamanın “Kartınız Masterpass altyapısına kaydedilsin mi?” sorusuna olumlu yanıt verip gerekli adımları takip etmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra artık online ödeme işlerinizi tek tıkla sonuçlandırabilirsiniz.

Kredikartdevir

Masterpass güvenli mi?

Bu hizmet uluslararası bankacılık şirketi olan Mastercard tarafından sunulmaktadır. Masterpass için kaydedilen bilgiler, Mastercard tarafından güvenli bir biçimde saklanır. Masterpass’e kayıtlı kartlarınız hakkında işlem ve değişiklik yapmak için kimliğiniz tek kullanımlık şifrelerle, kısa mesaj yoluyla doğrulanır.

Masterpass’te geçerli olan bankalar hangileri?

-Akbank

-Aktifbank

-Albaraka Türk

-ING Bank

-Denizbank

-Finansbank

-Garanti Bankası

-Halk Bankası

-HSBC

-Odeabank

-Türkiye İş Bankası

-Vakifbank

-Yapı Kredi

-Ziraat Bankası

Masterpass Türkiye’nin web sitesinden hesabınıza giriş yaparak sistemdeki kartlarınızı yönetebilirsiniz. Ayrıca MasterPass anlaşmalı işyerlerinin kullanıcı profili yönetimi bölümlerinden de kart bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. Masterpass, ücretsiz bir hizmettir.

Kaynak: Haber Merkezi