Batuhan KAYA/İz Gazete- Şehit Astsubay Hilmi Öz İlkokulu velileri, öğrencilerin okul binasının depreme dayanıksız oluşu nedeniyle çıkan kararla, Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’na nakledilmesine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Çocuklarıyla beraber Hilmi Öz İlkokulu önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştiren veliler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, çocukların neden fiziki şartları daha uygun olan Mavişehir İlkokulu ve Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu’na nakledilmediğini sordu. 

Veliler adına basın açıklamasını okuyan Engin Akalın açıklamasında, “Okulumuzun depreme dayanıksız olması nedeniyle aranan yıkım kararı, çocuklarımızın güvenliği ve geleceğini düşünmemiz için gereklidir. Elbette çocuklarımız sağlıklı ve güvenli bir binada eğitim görmelidir. Ancak, bu kararı takip eden süreçte yapılan planlama ve taşınma kararı ciddi kaygılar yaratmıştır. Yakında daha uygun okullar varken Hilmi Öz İlkokulu uygunsuz başka bir okula ısrarla gönderilmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Gidecek okul bulduğunuza şükredin”

İlçe Milli Eğitim’de kendilerine “gidecek okul bulduğunuza şükredin” dendiğini kaydederek konuşmasına devam eden Akalın, şu ifadeleri kullandı:

“Milli Eğitim Müfettişleri kararıyla okulun Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’na taşınması önce önerilmiş sonra ise diretilmiştir. Bu karar birçok açıdan tartışmalıdır. Öncelikle ulaşım ve konum sorunu vardır, bu okula toplu taşıma yoktur. Veliler, servis taşımacılığına yönlendirilmektedir. Mustafa Reşitpaşa eski bir okuldur, altyapı ve trafik sorunları vardır. Bu sonuçlar doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz öncelikle bin kişilik Mavişehir İlkokulu’nun ‘rahatsız edilmemesi’ ve Mustafa Reşitpaşa’ya gönderilmesiyle ilgili, ‘bu dönemde gidecek bir okul bulduğunuza şükredin’ denerek geri çevrilmiştir. Yetkililer sesleniyoruz, Hilmi Öz İlkokulu’nun Mustafa Reşitpaşa İlkokulu’nun olumsuz koşullarından kurtarılarak Mavişehir İlkokulu’na taşınmasını talep ediyoruz. Bu konuda haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı bildiriyoruz.”

Muhabir: BATUHAN KAYA