İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’da gerçekleştirdiği basın toplantısında, düzensiz göçle mücadele ve organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Van’ın İran ile olan 295 kilometrelik sınır hattında güvenlik güçlerinin yoğun çabası sonucu 2024 yılı içerisinde 55 bin 361 düzensiz göçmenin Türkiye’ye girişinin engellendiğini söyledi. Yakalanan 5 bin 914 düzensiz göçmenden 3 bin 402’sinin sınır dışı edildiğini ifade eden Yerlikaya, bu başarıda vatandaşların ihbarlarının büyük rol oynadığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, düzensiz göçmen kaçakçılarına yönelik Van’da 766 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 473 kişinin tutuklandığını ve 269 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Van halkının ihbarlarıyla güvenlik güçlerine verdiği desteğin önemine dikkat çeken Yerlikaya, "Vatandaşlarımızın bu konuda daha da duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

"Organize suç örgütlerine göz açtırmıyoruz"

Toplantıda, organize suç örgütleri ve terörle mücadele konusunda da bilgiler veren Bakan Yerlikaya, "Göreve geldiğimizden bu yana Van’da 16 operasyonla 10 organize suç örgütü çökertildi, 89 kişi tutuklandı, 53 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri ailesi olarak, suç ve suç örgütleriyle mücadelede kararlıyız" şeklinde konuştu.

 Yerlikaya, Van’da gerçekleştirilen huzur toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Devletin ve milletin iradesinden daha güçlü bir irade yok olamaz. Eğer halen böyle olduğunu bilip de böbürlenen, kibirlenen bir eşkıya varsa, bize söyleyin" diyerek vatandaşlardan işbirliği talep etti. Van’da düzenlenen toplantıda, güvenlik birimlerinin çalışmaları, suç ve suçlu ile mücadelede elde edilen başarılar değerlendirildi. Bakan Yerlikaya, vatandaşların ihbarlarına büyük önem verdiklerini, her türlü suçla mücadelede halkın desteğinin vazgeçilmez olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA