İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ile 15 Ağustos’ta Yamanlar Dağı'nda başlayan ve 62,5 saat sonra kontrol altına alınan yangın felaketinin yaşandığı bölgede bir araya geldi.

Yangından etkilenen Sancaklı Mahallesi’nin, Karşıyaka Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisi’nin ve Güneş Enerji Santrali’nin ziyaret edildiği görüşmede İGC Başkanı Dilek Gappi, “Yangını ilk andan itibaren üzülerek, içimiz yanarak takip ettik. Güzel kentimizin ciğerleri yandı. Herkese çok geçmiş olsun. Yetkililerimizin, meslektaşlarımızın olağanüstü çabalarına tanık olduk. Yıldız Başkanımız ilk andan itibaren sahadaydı ve özellikle zamanında yapılan destek çağırısı tüm ülkede yankı buldu. Bu çabalar sayesinde tüm zararlarımıza karşın insan kaybı olmadan yangını geçirmemiz en büyük teselli. İzmir basını olarak yaşanan yangın felaketinin en kısa sürede atlatılması, bu bölgenin tekrardan ağaçlandırılması için her türlü desteği ve mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ise ekiplerin ilk andan itibaren koordinasyon içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, “İzmir Valimiz Süleyman Elban, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve özellikle İtfaiye Daire Başkanlığı bölgemiz için çok yardımcı oldu. Biz de onların desteğiyle vatandaşlarımıza yardım etmeye çalıştık. İzmir'in dağlarında yeniden çiçeklerin açmasını istiyoruz ve bunun için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: BÜLTEN