Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) iş birliği ile yürütülen ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Mücadele ve Güçlü Medya’ projesi kapsamında hazırlanan ‘Gençler+Gelecek=?’ özel ilavesi yayınlandı.

İş arama sürecinde olan ve serbest gazetecilerin telif desteği kapsamında hazırladığı haberlerde, gençlerin barınma sorunlarından iş bulma kaygısına, geleceğin mesleklerinden dijital dünyada var oluşlarına dair birçok konu yer alıyor. 15 gazetecinin özel haberlerinin yer aldığı özel ilavede Avrupa’nın gençler için sunduğu eğitim ve çalışma fırsatlarına da geniş olarak yer veriliyor.

Gençlerin gelecekten duydukları kaygıya rağmen umutlarını koruduklarını anlatan araştırmalara da yer verilen özel sayıda ayrıca; sadece kendilerinde değil, toplumda da umudu çoğaltmaya çalışan gönüllü gençlerin çalışmaları, İzmirli gençlerin mahallelerde yarattığı değişim, sokaklarda evsizlere destek olan çorbacı gençlerin hikayeleri ve gençlerin İzmir’de tiyatroyu zenginleştiren oluşumları gibi renkli konular yer alıyor. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti proje kapsamında toplumsal konuların işlendiği özel dergilerle, iş arama sürecinde olan veya serbest gazetecilik yapan gençlere destek olmaya devam edecek.

Kaynak: BÜLTEN