İzmir Gazeteciler Cemiyeti, basında yer alan "Dokuz Eylül Gazetesi'ni satıyorlar" haberlerine tepki gösterdi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kurulduğu günden itibaren basın mesleğinde etik değerlerin koruyuculuğunu üstlenen, her yerde ve her koşulda basın ahlakını gözeten İzmir Gazeteciler Cemiyeti, bu uğurda birçok bedeli göze alarak ama zerre taviz vermeden yoluna devam etmektedir.

Bugün kentimizdeki yerel bir gazetede yer alan ‘Dokuz Eylül Gazetesi’ni satıyorlar’ şeklindeki asılsız manşet ve haberde kullanılan saldırgan üslup, yıllardır savunuculuğunu yaptığımız basın ahlakındaki yozlaşmanın en somut örneği olmuştur.

Artan maliyetler ve dijital medyanın hızlı gelişimi nedeniyle yazılı gazetelerin yaşadıkları sıkıntılara duyarsız kalmayan Cemiyetimizin sadece “Basın İlan haklarının devredilmesini” içeren formülle başlattığı istişarelerin “Gizli kapaklı satış yapılıyor” şeklinde lanse edilmeye çalışılması, asla kabul edilemez. Bu gerçek dışı söylemleri esefle kınıyoruz.

“Dokuz Eylül Gazetesi’nin satılması” diye bir şey söz konusu değildir. Gazetedeki Basın İlan haklarının devri ve dijital mecrada güçlenerek büyüme yolunda herkesi memnun edecek bir formül bulunduğunda, Genel Kurulumuz aracılığıyla tüm üyelerimiz bilgilendirilecektir.
Cemiyetimizin ve üyelerimizin haklarının korunması konusundaki hassasiyetimizden en küçük kuşku bile duymadığınıza olan inancımızla…"

Kaynak: İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ