İki gün süren ziyaretin ilk gününde Sonuç Odaklı İzleme Uzmanı Margarita Ivanova; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen ve İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ile bir araya geldi. Projenin uygulanma süreci hakkında bilgi alan Ivanova, proje gereği temasları bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri ile de görüştü. Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, Başkan Yardımcısı Seda Gök, Türkiye Spor Yazarları Derneği As Başkanı Ali Korkmaz yürütülen proje hakkında görüşlerini paylaştı.

EMD Başkanı Murat Demircan, projenin eğitimlerinin gazetecilere sağladığı faydaları anlatarak, eğitimlerin devam etmesini istedi. TGS İzmir Temsilcisi Nil Kahramanoğlu ise dijital medya ve yapay zeka eğitiminin ufuk açıcı olduğunu dile getirerek, serbest gazetecilere verilen telif desteğinin gazetecilerin uzmanlaşmalarını sağladığını aktardı.

Ziyaretin ikinci gününde  projenin telif desteğinden faydalanan gazeteciler ile bir araya gelen Sonuç Odaklı İzleme Uzmanı Margarita Ivanova, Avrupa Birliği finansal desteği ile yürütülen projenin hedeflerine ulaştığını ifade ederek, çalışmalarından dolayı İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni tebrik etti.

Kaynak: Bülten