İzmir'de, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından işçi çıkarmalarıyla gündeme gelen AKPi'li Menemen Belediyesi, belediyeye ait 94 taşınmazı satışa çıkardı. Resmi Gazete'de 24 Temmuz'da yayımlanan ihale ilanında, taşınmazların ihalelerinin 12-16 Ağustos tarihleri arasında belediye encümeni tarafından gerçekleştirileceği yer aldı.

Satışa çıkarılan taşınmazların toplam tahmini bedeli yaklaşık 1,5 milyar TL olarak hesaplanırken, arsa ve tarla niteliğindeki taşınmazların yaklaşık yüzölçümü ise 1 milyon metrekareyi buluyor. Taşınmazlar arasında konut imarlı arsaların yanı sıra, tarım alanları ile birinci ve ikinci derece sit alanında yer alan arsalar da bulunuyor.

Henüz ihalesi yapılmadı

Taşınmazların satışıyla ilgili ihalelerin yapılmasına günler kala Belediyeye ait 71 taşınmazın satışa çıkarıldığı Seyrek Mahallesi'nde dikkati çeken bir gelişme oldu.

Halen mülkiyeti belediyede bulunan arsa niteliğindeki alana tabela dikildi. Konut görselerinin yer aldığı tabelada, Aziz Torun'un Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Torunlar GYO'nun, "Torunlar GYO Proje Alanı" yazısı yer aldı.

Öte yandan, 11 milyon 830 bin lira tahmini bedelle 15 Ağustos'ta ihalesi yapılması beklenen 6 bin 413 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın imar durumuna ilişkin Resim Gazete'de ''Birinci ve ikinci derece Doğal Sit Alanı'nda kalmaktadır. Tarım Alanı'nda ve Makilik ve Fundalık Alan'da kalmaktadır. Plan, notlarının 'Tarım' başlıklı 7.12 ve 'Makilik ve Fundalık' başlıklı 7.16 maddelerini tabidir'' ifadesi yer alıyor.

 Konu basının ilgisini çekse de, Menemen Belediyesi yetkilileri, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Bu arada, Torunlar Şirketler Grubu'nun altında faaliyet gösteren Torunlar Enerji bünyesindeki Başkentgaz'ın, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 2017 yılında yaklaşık 8 milyon dolar bağış yaptığı iddia edilmiş, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık, iddiaları doğrulamıştı.

Kaynak: ANKA