İngiltere, 24 Mart tarihinde Türkiye’ye seyahat etmeyi planlayan vatandaşları için uyarı yayımladı.

Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ülke genelinde başlayan gösterilere dikkat çekti.

FCDO'nun yayımladığı 24 Mart tarihli uyarı metninde “Gösteriler aniden şiddete dönüşebilir. Polis, müdahalelerde göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanabilir” ifadeleri yer aldı.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, darbe girişimi suçlamasıyla yargılanacak Eski Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, darbe girişimi suçlamasıyla yargılanacak

FCDO, Türkiye’de şu anda yoğun kalabalıkların ve gösterilerin yer aldığı alanlardan uzak durulmasını, güncel bilgiler için yerel medya ve otoritelerden haber alınmasını önerdi.

Seyahat edenlere, olası protestoların şiddet içerebileceği ve ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği hatırlatıldı. Ulaşım planlamalarının önceden yapılması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ