YİĞİT SÜTCÜ- Konak ve Karabağlar ilçelerinin önemli ana arterlerinden biri olan İnönü Caddesi’nde kural ihlalleri durmak bilmiyor. Önceki gün İz Gazete’de yer alan kaldırım işgali haberinin ardından, Zabıta Müdürlüğü’nden açıklama gelmişti. Kontrol etmek için caddeye vardığımızda ise bu defa bizi araçlar karşıladı. Yol üzerinde yasak yerlere park eden araçları çift sıra park eden araçlar takip etti. Hatta bazı sürücüler yolla yetinmeyip araçlarını kaldırıma park etmiş durumda.

Çekici araç eksikliği mi var?

İnönü Caddesi Renkli ve Hakimevleri durakları arasında kural dışı park etmiş araçlar, yaya ve araç trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kaldırımlar tekerlekli sandalye kullananlar ve görme engelliler için neredeyse yürünemez halde. Yetkililer ise bu konuda herhangi bir çalışma içerisinde değil. Tüm modern şehirlerde bu tip durumlarda, hatalı park eden araçlar çekilirken, bu uygulama İnönü Caddesi için pek de geçerli değil. Haber için beklediğimiz bir saat boyunca caddeden tek bir çekici araç geçmemesi bu durumun en büyük kanıtı.

Kaldırımlarda da değişiklik yok

Geçtiğimiz gün İz Gazete’de yer alan “İnönü Caddesi kaldırımları işgal altında” haberinin ardından Zabıta Müdürlüğü’nden açıklama gelmişti.

İzmir'in önemli caddelerinden biri: İnönü Caddesi işgal altında İzmir'in önemli caddelerinden biri: İnönü Caddesi işgal altında

Bugün de tam aynı noktaya vardığımızda manzarada bir değişiklik olmadığı gözlemlendi. Caddenin Karabağlar Belediyesi’ne bağlı Nokta Durağı kaldırımlarında işgal devam ediyor. Caddede yine her türlü ürün satan seyyar satıcıyı görmek mümkün. En çok karşılaşılan ürünler ise şapka, yumurta ve Ege otları.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ