Türkiye'de oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi. Instagram'a getirilen erişim yasağının ardından, çocuklar arasında popüler olan Roblox da yasaklanan platformlar arasına katıldı.

Roblox Corporation tarafından geliştirilen ve kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanıyan çevrimiçi oyun platformu Roblox'a erişim sağlanamıyor.

164 milyondan fazla aktif kullanıcısı var

Kullanıcılar, platforma giriş yapmaya çalıştıklarında hata raporu aldılar ve ilk akıllara gelen soru "Roblox çöktü mü?" oldu. Ancak kısa süre içinde platformun çökmediği, erişim engeli getirildiği anlaşıldı. 164 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunan Roblox'a, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli uygulandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde Roblox hakkında şu bilgi yer alıyor: "roblox.com 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." 

Kaynak: HABER MERKEZİ