5-7 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşen ve bu yıl 28’incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Seferihisar standı büyük ilgi gördü. 3 gün süren fuar boyunca ziyaretçilerden yoğun ilgi gören stant, Seferihisar’ın turizmini ve yöresel tarım ürünlerini tanıtmak geniş bir paylaşımda bulundu.

İzmir'de futbolcular arasında kavga: Futbolcular yaralandı! İzmir'de futbolcular arasında kavga: Futbolcular yaralandı!

Geleceğin turizm değerlerinin arasına adını yazdırdı

Seferihisar’ın topraklarında yetişen ve tamamen doğal şartlarda tüketiciye ulaşan karakılçık ekmeği, mandalina, zeytinyağı, ekinezya, lavanta gibi yerel tarım ürünleri, kent tüketicisinin yanısıra genel tüketiciye de ulaşarak ülkenin dört bir yanında kendini duyurma fırsatı yakaladı. Emitt’in kapılarını Seferihisar’a açması ile birlikte geleceğin turizm değerlerinin arasına adını yazdırdı.

Seferihisar'ın doğal güzellikleri daha da ünlendi

Teos’ta Antik Çağlara kadar uzanan ve  Seferihisar’ın geçmiş tarihini oluşturan Ion Kenti, ziyaretçilerine kucak açmayı dört gözle bekliyor. Atalardan süregelen kent mirasını sonsuza kadar koruyacağını savunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ‘’Seferihisar’ımız uluslararası bir platformda böylesi göz dolduran bir fuarda yer aldığı ve kendini kitlelere daha geniş alanda tanıttığı için çok mutluyuz. İlçemizin antik çağlara kadar uzanan geçmişi ile günümüze ulaşan ve turizme ışık tutan eşsiz doğal güzellikleri daha da ünlendi. Yerel tarıma elverişli bölgemizin ürettiği doğal ve lezzetli ürünlerde bu turizmin gözdesi haline geldi. Ekmeklerimizden tutun mandalinamıza, zeytinimize kadar uzanan vatandaşımızın kendi emekleriyle kentimize kazandırdığı her şey için minnettarız. Bize kapılarını açan tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Kaynak: SEFERİHİSAR BELEDİYESİ