Ege Şenol Çalışkan- Akıllı telefonlarımız hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Özellikle iş hayatında ve sosyal ilişkilerimizde sıkça kullandığımız aramalar, iOS 18 ile birlikte çok daha akıllı ve kullanışlı hale geliyor. İşte iPhone 16 ve iOS 18 ile aramalarınızda yaşayacağınız büyük değişimler:

•    Aramaları kaydetme ve yazıya dökme: Artık önemli görüşmelerinizi kaydedebilir ve daha sonra istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz.  Bir numarayı aradığınızda veya gelen aramayı yanıtladığınızda size aramanın bir kopyasını veren bir kayıt başlatabileceksiniz. Kaydı başlatmak için sol üst köşede çıkan kayıt düğmesine dokunmanız yeterli olacak. Kayıt düğmesine dokunduğunuzda karşı tarafa da konuşmanın kaydının alındığına dair sesli mesaj gidecek ancak onay seçeneği sunulmayacak. Dolayısıyla karşı taraf aramanın kaydedilmesini istemiyorsa, görüşmeyi sonlandırması gerekecek. Üstelik yapay zeka destekli yazıya dökme özelliği sayesinde, konuşmalarınızı metin halinde görebilir ve önemli noktaları kolayca bulabilirsiniz. Bu özellik, özellikle iş görüşmeleri, toplantılar veya ders notları almak isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı olacak.

•    Gelişmiş arama geçmişi: iOS 18 ile arama geçmişiniz daha da organize olacak. Artık tüm aramalarınızı (gelen, giden, FaceTime) tek bir yerde arayabilir, kişilerin adını veya telefon numarasını yazarak aramaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede aradığınız bir numarayı veya kişiyi daha kolay bulabilir ve zaman kazanabilirsiniz.

•    Kişi önerileri ve T9 arama: Tuş takımı üzerindeyken bir numara yazmaya başladığınızda, iOS 18 size otomatik olarak kişi önerileri sunacak. Böylece sıklıkla aradığınız kişilere daha hızlı ulaşabileceksiniz. Ayrıca, T9 arama özelliği sayesinde numaralar yerine isimleri yazarak da kişileri arayabileceksiniz. Bu özellik, özellikle sık kullanılan numaraları ezberlemeyen kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

•    SIM Kart'lar arası hızlı geçiş: İki SIM kart kullanan kullanıcılar için ise müjde! iOS 18 ile Denetim Merkezi'nden hızlıca SIM kartlar arasında geçiş yapabileceksiniz. Böylece iş ve özel hayatınızı daha kolay ayırabilirsiniz.

•    Apple Intelligence ile güçlendirilmiş deneyim: Bu özelliklerin tamamından yararlanmak için iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max veya iPhone 16 serisine sahip olmak gerekiyor. Apple Intelligence teknolojisi sayesinde mümkün olan bu özellikler, yapay zeka ile destekleniyor ve kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

iPhone 16'da neler olacak?

iPhone 16 serisiyle birlikte iOS 18'in tüm bu yeniliklerinden yararlanabileceksiniz. Ayrıca, iPhone 16'nın daha gelişmiş bir kamera sistemine, daha güçlü bir işlemciye ve daha büyük bir bataryaya sahip olması bekleniyor.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan