DİSK Kurucu Genel Başkanı, 1. TİP’in kurucularından ve unutulmaz işçi önderi Kemal Türkler, katledilişinin 44. yılında Karşıyaka’da düzenlenen bir programla anıldı. Türkiye İşçi Partisi Karşıyaka İlçe Örgütü ile Demokrasi Dostluk Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda, Kemal Türkler şiirler ve şarkılarla anılırken, onun mücadeleci kişiliği ve işçi sınıfıyla birlikte verdiği mücadeleyi anlatan konuşmalar yapıldı.

Yaşamı alın terine adanmış bir yaşamdı

Barış Derneği İzmir Şubesi kurucularından ve Töb-Der yöneticilerinden Muammer Toprakçı, Türkler’i anlatan konuşmasında, “Bizler tarihin tanığıyız. Zaman akıp geçiyor ve biz izliyoruz. Ama bazı insanlar var ki bu tarihin olağan akışını izlemekle yetinmiyor, etki ediyor, doğru ve olumlu yöne çeviriyorlar. O insanlar ölümsüz oluyorlar. İşte o tarihin akışını olumlu yöne çeviren kilit isimlerden biridir Kemal Türkler. Kemal Türkler’in yaşamı alın terine adanmış bir yaşamdı. Bununla birlikte sadece işçi sınıfının ekonomik hakları için değil, demokrasi için de mücadele etti," dedi.

Türkler'in ilkelerine sahip çıkışınız için teşekkür ederim

Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan da törene gönderdiği mesajda, "Büyüklerim ve sevgili işçi kardeşlerim, Kemal Türkler'in küçük kızı olarak hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Sizlerin burada bulunmanız bize büyük güç veriyor. Duyarlılığınız, Kemal Türkler'in ilkelerine sahip çıkışınız ve yakınlığınız için teşekkür ederim," dedi. Nilgün Türkler Soydan, günümüzdeki sendikal eylemsizlik ve DİSK’i de eleştirdiği mesajında "DİSK'in bugünkü politikalarını ve sağcı siyasetçilere yakın duruşunu esefle karşılıyorum." ifadelerini kullandı. Soydan, işçi haklarını savunmanın önemine vurgu yaparak, "Gerçek dayanışma ruhunuzu ve kimliklerinizi kaybetmediğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum," diyerek mesajını sonlandırdı.

Kaynak: BÜLTEN