İZ GAZETE- Geçtiğimiz hafta İZ Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın kamuoyuna duyurduğu İZSU’da işten çıkarmalarla ilgili yeni gelişme yaşandı.

İZSU’da görev yapan 30’u aşkın kişinin noter tebliğiyle bugün işten çıkarıldığı, bunun üzerine işçilerin İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın odasını bastığı öğrenildi.

Dün Belediye-İş Sendikası yöneticileri ile Başkan Cemil Tugay’ın görüştüğü ve ‘işten çıkarılacak’ isimlerle ilgili 3 maddelik uzlaşı sağlandığı ifade edilmişti. İşten çıkarılacak isimlerin; sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu aktarılmıştı.

Ancak bugünkü işten çıkarmalarda bu 3 şarta uyulmadığı, Genel Müdür Gürkan Erdoğan’ın, Başkan Cemil Tugay’a rağmen kendi kararıyla işten çıkarmaları yaptığı kaydedildi.

Darp iddiası doğru değil

Belediye İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, İZSU Genel Müdürü’nün sekreterinin darp edildiği iddiasını yalanladı. Atalay, “Darp iddiası doğru değil, sekreter de bizim arkadaşımız. Böyle bir şeyi tasvip etmeyiz. İşten çıkarılan arkadaşlarımız kendi mağduriyetlerini anlattı. Detaylı bir açıklama gün içerisinde yapacağız” dedi.

Editör: Duygu Kaya