Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri’nde devam eden işçi kıyımı, Çiğli Belediyesi’ne sıçradı. Geçtiğimiz günlerde Çiğli Belediyesi’nde 100’ün üzerinde işçi tek seferde işten çıkartıldı. İşten çıkartılma kararının ardından eylem kararı alan işçiler, bugün Çiğli Belediyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek işlerini geri istedi. Açıklamayı işçiler adına DİSK İzmir 8 Nolu Şube Başkanı Deniz Gümüştekin okudu.

Gümüştekin açıklamasında, “31 Mart seçim sonuçları demokrasiye, hukuka, adalete hasret kalan işsizlik, yoksulluk, geçim derdi altında ezilen tüm yurttaşların umutlarının yeniden yeşermesini sağlamıştır ve biz işçiler; tam da bu umutla daha iyiyi, daha güzeli ve umudumuzu yeşerten baharlı günleri yakın etmek için “tırnak ile, diş ile umut ile, düş ile canla başla çalışmaya devam ederken dün 16.30 itibarıyla Çiğli Belediyesi'nden 125 ÇİBEL işçisi 22'de Çiğli Gıda işçisi toplamda 147 işçi işten çıkarılmış ve bu 147 işçinin umutlarının başka bahara kalmasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

Bankamatikçi değiliz

İşçiler hakkındaki “bankamatikçi” iddialarına yanıt veren Gümüştekin, “Bu 147 işçi içerisinde hamile olan, yeni doğum yapan ve raporlu olan işçiler de vardır. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden hepsinin iş akitleri tek taraflı olarak feshedilmiştir. Bu konuyla ilgili bilinçli olarak “Mart ayında işbaşı yapanların fesihleri yapılmıştır, çıkartılanlar bankamatikçidir” şeklinde söylentiler yayılsa da çıkartılan işçiler arasında 6 ay hatta 2 yıldan fazla çalışanlar da bulunmaktadır ve hiçbir çalışan bankamatikçi değildir. Biz bu söylentileri de üyelerimizin işten çıkartılmalarını da kabul etmiyoruz!” diye konuştu.

İşlerimize geri dönene kadar buradayız

İşçiler işlerine geri dönene kadar belediye önünde eylem yapacaklarını söyleyen Gümüştekin, “Bizler Çiğli Belediyesi işçileri olarak bugün itibariyle işimize geri dönene kadar Çiğli Belediyesi önünde “İşimizi Geri İstiyoruz” pankartımızla direnişimizi her gün devam ettireceğiz ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler biliyoruz ki bu ekonomik krizin ortasında her şeyden tasarruf edilir, ancak işçiden asla tasarruf edilmez. Sayın Belediye Başkanına buradan sesleniyoruz; bizlerin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın tek geçim kaynağı buradan aldığımız maaşımızdır!” dedi.

Gümüştekin açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Bu ekonomik krizin ortasında bizi işten çıkartarak bizim için hayati önem taşıyan ve tek geçim kaynağımız olan maaşlarımızın elimizden alınması demek, çocuğumuzun ekmeğinin kesilmesi, geleceğinin karartılması demektir. Biz işimize aşımıza, dönene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.!”

Muhabir: Batuhan KAYA