Batuhan KAYA/İz Gazete- İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan,  İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında ülke ve İzmir gündemine dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Doğan açıklamasında, İstanbul’da henüz 27 yaşındayken 19 yaşında 26 suç kaydı olan Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz hakkında konuştu. Doğan, “Sayın Ali Yerlikaya’ya, Sayın Yılmaz Tunç ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Torba yasalarla kısmi af çıkarmaktan vazgeçin. Artık infaz hakimleri ve savcılar dahil işin içinden çıkamaz hale geldi. Herkes işlediği suçun cezasını cezaevlerinde çekmelidir. Hiçbir şey yapanın yanına kar kalmamalı, adalet mahkemelerde tecelli etmelidir” ifadelerini kullandı.

“Bir suç makinası nasıl serbest kalabiliyor?”

26 suçtan kaydı olan bir şahsın nasıl serbest kaldığını anlayamadığını söyleyerek, “İstanbul’da elim bir olay yaşandı. Henüz hayatının bağrında genç bir polis memurumuz şehit edildi. Şehit polisimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak bu olay bize bir konuyu hatırlattı. Nasıl oluyor da henüz 19 yaşında olan bir suç makinası, 26 suçtan kaydı varken İstanbul’un orta yerinde elini kolunu sallayarak dolaşıyor? Ne yazık ki artık Türkiye suçluların arsızlaştığı bir ülkeye dönüştü. Ne yazık ki Türkiye, suçluların ödüllendirildiği, vatandaşların da cezalandırıldığı bir ülke oldu. Şüphesiz ki bu kaosun sebebi AKP’dir. 25 yıldır avukatlık yapan biri olarak Sayın Ali Yerlikaya’ya, Sayın Yılmaz Tunç ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Torba yasalarla kısmi af çıkarmaktan vazgeçin. Artık infaz hakimleri ve savcılar dahil işin içinden çıkamaz hale geldi. Herkes işlediği suçun cezasını cezaevlerinde çekmelidir. Hiçbir şey yapanın yanına kar kalmamalı, adalet mahkemelerde tecelli etmelidir” diye konuştu.

“Zorunlu misafirliğe son verin”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın af çıkardığını ve Suriyelileri ülkelerine geri çağırdığını söyleyen Doğan, Türkiye’nin elinde tarihi bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde Beşar Esad bir çağrıda bulundu ve genel af ilan ederek Suriyelileri ülkelerine çağırdı. Suriyelilerin okuduğu devlet okullarındaki temizlik giderlerine dair bir ilan açılmış. Bu milletin çocuklarının okuduğu okullardaki masraf velilerden isteniyor. Niye şaşırıyoruz bilmiyorum, biz bunu sağlık sektöründe de yaşıyoruz. Suriyeliler ücretsiz muayene olurken bizler GSS primi ödeyerek muayene oluyor. Anlıyoruz ki AKP hükümeti bu misafirliğe son vermek niyetinde değil. Oysa kapımızda bir fırsat var. Beşar Esad Suriyelileri ülkesine çağırıyor. Erdoğan’a sesleniyorum, mültecilere, zorunlu misafirliğe bir son verin. Bunca yıldır baktığımız Suriyelileri evlerine gönderin” dedi.

“Yunanistan rahat durmuyor”

Yunan botunun Datça’da kıyıya çıktığını ve Yunanistan’ın rahat durmadığını belirten Doğan, “Yunanistan’ın rahat durmadığını görüyoruz. Yunan botlarının kıyıları, sahilleri taciz ettiğini görüyoruz. İzmir’de, Yunanın denize döküldüğü topraklardan sesleniyorum. Bu konuda hükümet en üst perdeden tepki vermelidir. Kıyı egemenliğimiz milli egemenliğimizin bir parçasıdır” şeklinde konuştu.

“İzmir gavur evladı mı?”

Körfez’deki balık ölümleri ve koku hakkında konuşan Doğan, şu ifadeleri kullandı:
“Artık herkes dışarı çıktığında kesif bir kokuyla karşılaşıyor. Bu kokunun nedeni bellidir. Körfez tamamen ölme tehlikesi yaşarken muhataplar ne yapıyor? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘bizim sorumluluğumuz değil’ diyerek belediyeye, belediye de topu bakanlığa atıyor. Sayın Erdoğan da konuya dahil olup İzmir Körfezi’ni kötülüyor. Bütün muhataplara soruyorum, İzmir’e neden çifte standart uygulanıyor? İzmir gavur evladı mı? Size oy vermediği için İzmirliyi cezalandırmaya devam edeceksiniz? İzBB, ne zaman siyasi iktidarla kavga etmeyi bırakıp gerçekten işinizi yapacaksınız? Bir önceki dönem belediye başkanı Sayın Tunç Soyer’in, ‘Körfez 6 ayda nasıl bu hale geldi?’ sorusunu biz de yenileyelim. Artık hiçbir İzmirli kavga değil, hizmet istiyor. Bu konuda İYİ Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu konuda STK’lar, üniversiteler ile gereken çalışmalar yapılmalı, acil bir eylem planı yapılmalıdır.”

“Yanan alanların peşkeş çekilmesine izin vermeyiz”

Doğan, Bayraklı’da yanan alanların orman vasfından çıkarılmasına karşın, “Bu işin takipçisi olacağız” diyerek, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla yanan bölgeler orman vasfından çıkarıldı. Anlaşılan o ki birileri kendine rant devşirme peşinde. Biz bu işin peşindeyiz, kimse İzmir’in topraklarını peşkeş çekemez. Bu işin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”
 

Muhabir: BATUHAN KAYA