Yiğit SÜTCÜ-İzmir Karabağlar ilçesinde yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait çocuk parkı, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi ile Göztepe Metro Durağı arasında bulunuyor. Yaklaşık 45 gündür kullanılmaz halde bulunan çocuk parkı, bölge halkının tepkisine yol açmıştı. 25.06.2024 tarihinde İz Gazete’de yer alan haberin ardından belediye harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler parkın olduğu alana gelerek çalışmalara başladı. Geçtiğimiz hafta parka gelerek sökülen zemin parçalarını toplayan ekipler, olay yerinden ayrıldı. 

Bölge halkı parkına kavuştu

İlk gelen ekibin ardından bir hafta boyunca parka kimsenin uğramaması çevre halkını endişelendirdi. Neyse ki bu sabah saatlerinde parka gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, zemin yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalarını kısa sürede tamamlayan ekipler, parkı halkın kullanımına açtı. Parkın açılışı çevre halk ve esnafını fazlasıyla mutlu etti. 

Ne olmuştu?

Karabağlar Basınsitesi Mahallesi’nde yer alan parkın, bir ayı aşkın süredir kullanılmaz halde olmasına çevre halkı tepki göstermişti. Mahalleliler hem çocukların hem de evcil hayvanların yoğun vakit geçirdiği parkın bir an önce açılmasını talep etmişti. Özellikle havaların çok sıcak geçtiği bugünlerde, bölgede yaşayanalar için en önemli serinleme noktalarından birini oluşturan park, İz Gazete’nin de gündemine girmişti. Park, gazetemizin haberinin ardından yenilenip hizmete girmiş oldu.

Muhabir: Yiğit Sütcü