Yiğit SÜTCÜ- İzmir Atatürk Lisesi mezunları ve mevcut öğrencileri anlamlı bir etkinlikte buluştu. 114 yıl önce İzmir’de kurulan ve döneminde büyük başarılar yaşayan Mektep-i Sultani, gerçekleştirilen gösteri maçı ile onurlandırıldı. Maçta kuruluş dönemine benzer bir forma giyen sporcular, bir asrı aşan geleneği yeniden yaşattı.

Mektep-i Sultani’nin anıldığı organizasyon ile ilgili İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği’nin resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda "Bugün Derneğimiz, Okul idaremiz, Kız ve Erkek Futbol takımı oyuncularımızla birlikte İzmir Atatürk Lisesi tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan İlk Türk futbol takımının kuruluşunun 114. Yılını kutladık. Baskıcı Saray rejiminin ardından Meşrutiyetin ilanı ile Okulumuza giren futbol, yatılı ve gündüzlü öğrencilerimizin birleşmesiyle 22 Ekim 1910 tarihinde kurulmuş ve ilk maçını yapmıştır." ifadelerine yer verildi.

100 yılı aşkın bir gelenek

1914 yılında kurulan ilk Türk futbol takımının kuruluş yıldönümü ile ilgili gerçekleşen paylaşımda "Başta Beden Eğitimi öğretmenleri Melikyan Efendi, Okul Müdürü Şükrü Saraçoğlu ve Müdür Muavini Baha Esad Tekand’ın büyük emekleriyle SULTANİ öğrencileri kısa sürede İzmir futbolunda başarıdan başarıya koşmuş, şampiyonluklar ve takdirnameler kazanmıştır. 1914 yılında İzmir Mekteb-i Sultani takımı İzmir’deki tüm okul ve kulüp takımlarını yenmiştir. Faik, Sudi, Ömer, Sakızlı Muammer, Cafer, Muhacir Mehmet, Ödemişli Hamdi, Tatar Hasan, Nihat, Hasan, Çakır İsmail’den oluşan bu kadro İzmir Futbol tarihine ve İzmir Atatürk Lisesi tarihine adını altın harflerle yazdırmış, İzmir futbolunun efsane takımlarının temellerini oluşturmuştur” ifadeleri yer aldı.

Gösteri maçı düzenlendi

Genç öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte yoklama yapılarak 22 Ekim 1910’da kurulan efsane kadronun isimleri tek tek sayıldı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ