İzmir sevdasıyla hafızalarımızda yer eden ve "İzmir Baba" olarak tanıdığımız Sancar Maruflu, vefatının üçüncü yıl dönümünde, adını taşıyan Sancar Maruflu Bilim Merkezi'nin önünde düzenlenen bir törenle anıldı. Konak Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte, Maruflu'nun oğlu Cevat Ziya Maruflu'nun sunumlarıyla başlayan törende, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Egetek Vakfı Başkanı Eski Vali Mustafa Tamer, Prof.Dr. Erkan Sevinç, 68’liler adına Nail Dağgüden, Gazeteciler Cemiyeti adına Mehlika Türkmenoğlu ve diğer önemli isimler Sancar Maruflu'nun İzmir için taşıdığı önemi dile getirdi.

İzmir’in kültür, spor ve sanatına katkıları unutulmaz

Yarım asrı aşan meslek hayatında İzmir'in kültür, sanat ve sporuna yaptığı katkılarla tanınan Maruflu, İzmirlilerin gönlünde unutulmaz bir yer edindi. Tören, onun İzmir'e olan sevgisini ve bıraktığı mirası bir kez daha hatırlattı.

İzmir’in kedileri bile onu tanır 

İzmir'in toplum gönüllüsü gazeteci-yazar Sancar Maruflu, yarım asırlık meslek hayatında İzmir'in kültürüne, sanatına ve sporuna büyük katkılar sağlamış, sayısız anma töreniyle gönüllerde taht kurmuştu. Onun için söylenen "İzmir'in kedileri bile onu tanır" sözü, Maruflu'nun kentle olan güçlü bağını simgeliyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ