İzmir Barosu, Madımak Katliamı'nın 31. yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Sivas Katliamı'nı gerçekleştiren gerici güçlerin bugün de var olduğu ve korunduğu söylenen açıklamada, "Sivas’ın failleri, bugün yeni yapılanmaları ile laikliğe ve cumhuriyet değerlerine karşı bir tehdit oluşturuyorlar. Bu tehdit alt edilmedikçe, yüzleşme yaşanmadıkça, Devlet özür dilemedikçe, karanlığa karşı aydınlığı savunma mücadelemiz hiç bitmeyecek, Sivas’ın ateşi hiç sönmeyecek." ifadeleri kullanıldı.

İzmir Barosu'nun yapmış olduğu basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bugün, Türkiye tarihinin en acı veren, en çok kaybın yaşandığı sivil katliamlarından biri olan Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümü. 

31 yıl önce bugün Sivas’da, Menemen’de Derviş Mehmetler’den bu yana cesaretlendirilen ve güçlendirilen örgütlü yobaz odakların, gerici faşist saldırılarından biri yaşandı. Yaşadığımız toplumun aydınları, aydınlık yüzünü temsil eden yurttaşlarımız, cumhuriyeti ve laikliği hedef alan bu kalkışmada yaşamını yitirdi.

Unutmadık!

Yaşanan bu kanlı saldırı karşısında devletin güvenlik güçleri, olaylara geç ve yetersiz şekilde müdahale ederek tercih edilmiş bir acizlik gösterdi.

Uzun ve etkisiz bir yargı sürecinde, asla gerçek sorumlular yargılanmadı, firari sanıklar yakalan(a)madı, firari bir sanığın yıllarca kendi köyünde yaşadığı ancak öldükten sonra ortaya çıktı.

Yargı süreçleri cezasızlıkla sonuçlandı. Bir davanın zamanaşımı nedeniyle düşürülmesini, siyasal iktidarın en yetkili temsilcisi, “Hayırlı olsun.” sözüyle yorumladı.

Cezaevindeki bir hükümlü, Cumhurbaşkanı tarafından “sağlık ve yaşlılık nedeniyle” affedildi.

Biliyoruz! 

Sivas Katliamı’nı gerçekleştiren gerici güçler, bugün de varlar, bugün de korunuyorlar. Sivas’ın failleri, bugün yeni yapılanmaları ile laikliğe ve cumhuriyet değerlerine karşı bir tehdit oluşturuyorlar. Bu tehdit alt edilmedikçe, yüzleşme yaşanmadıkça, Devlet özür dilemedikçe, karanlığa karşı aydınlığı savunma mücadelemiz hiç bitmeyecek, Sivas’ın ateşi hiç sönmeyecek. 

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren canlarımızı sevgiyle ve özlemle anıyoruz.

Saygılarımızla."

Kaynak: Haber merkezi