BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Geçtiğimiz haftalarda İzBB memurlarının oldukça şiddetli eylemler yapmasına ve İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın gittiği her yerde memurlar tarafından protesto edilmesine neden olan Sosyal Denge Tazminatı Krizi çözüldü. CHP Grubu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci birleşiminde “Başkan Tugay’a Sosyal Denge Tazminatı konusunda yasal üst sınırın üzerinde ödeme yapabilmesi” üzerine yetki verilmesi önergesi, ilgili komisyonlarda oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye başkanına yıkmakla olmuyor

Tugay, Büyükşehir Meclisi oturumu sırasında AKP’li meclis üyelerinden gelen “sorunu ikramiyelerle çözelim” önerisini reddetmiş, CHP Grubu’nun önergesi üzerine gerçekleştirdiği konuşmada “Ben bu yetkinin altında hepinizin imzası olsun istiyorum. Bu sorumluluğu siz de paylaşacaksınız. Tek başına belediye başkanına yıkmakla olmuyor bu işler” ifadesini kullanmıştı.

Komisyonlarda oybirliği detayı

Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonlarına sevk edilen önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP, MHP ve CHP’li üyelerin oybirliğiyle kabul edilirken, Hukuk Komisyonu’nda 1 şerh oyu ile kabul edildi.

Tugay’a personel gideri piyangosu

Kanuna göre belediye personelinin giderleri yüzde 30’u aşamıyordu ancak yayımlanan yeni bir genelge ile bu sınır, yüzde 35’e çekildi. Sınırın yüzde 35’e çekilmesiyle İzBB memurlarına “yasal üst sınırın üzerinde” Sosyal Denge Tazminatı verilmesinin önü açıldı. Komisyondan geçen önergenin hukuki temelini ise bu genelgenin oluşturduğu, halihazırda personel giderleri yüzde 30 sınırına yakın olan İzBB’de, sınırın yüzde 35’e çekilmesiyle kanuna uygun şekilde Sosyal Denge Tazminatları yasal üst sınırın da üstünden ödenebileceği öğrenildi.

Muhabir: Batuhan Kaya