Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci birleşimi, Tüm-Bel Sen’li İzBB işçilerinin eylemleri 4 Nolu Holde devam ederken gerçekleşti. Meclise, İzmir Büyükşehir Belediyesi 1’inci Başkan Vekili Altan İnanç başkanlık etti. İzBB Başkanı Cemil Tugay ise meclise katılmazken, Tugay’ın meclise katılmama nedeni öğrenilemedi. İzBB Meclisleri önceki aylarda canlı yayınlanırken, bu birleşimde canlı yayın yapılmadı. İzBB 1’inci Başkan Vekili Altan İnanç canlı yayın yapılmamasına dair, “Teknik bir arıza olduğu için canlı yayın yapılamıyor” açıklamasını yaptı.

Öğrencilere burs müjdesi

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği İzBB’den burs alan binlerce öğrencinin bursunun yatmaması, İzBB Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda da gündeme geldi. Bursların ne zaman yatacağına dair bilgilendirme yapan İzBB 1’inci Başkan Vekili Altan İnanç, “Öğrencilerimizin burslarının yarın hesaplarına geçeceğini de onlara bir müjde olsun diye söylemek isterim” diye konuştu.

İZBAN ve İZULAŞ için sermaye artırımı

İzBB iştiraki İZBAN ve İZULAŞ için sermaye artırımı meclis gündemine geldi. İZBAN'ın 282 milyon TL, İZULAŞ'ın ise 538 milyon 800 bin TL sermaye artırımına ilişkin önergeler ilgili komisyonlara sevk edildi. 
İlgili gündem maddeleri şu şekilde;
 Belediyemizin iştiraki olan İZBAN A.Ş’nin 29/05/2024 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Büyükşehir Belediyemizin İZBAN A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için sermaye artırımından Belediyemiz payına düşen (yüzde 47'sine tekabül eden) 282.000.000,00-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi. (Destek Hizmetleri Dai.Bşk.E.1979500)
Belediyemizin iştiraki olan İZULAŞ A.Ş’ nin 31/05/2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Belediyemizin İZULAŞ A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için sermaye artırımından Belediyemiz payına düşen (yüzde 89,80'ine tekabül eden) 538.800.000,00-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi. (Destek Hizmetleri Dai.Bşk.E.1983601)

Muhabir: Batuhan KAYA