Semra İğtaç- İzmir Çankaya Elektronikçiler Çarşısı'nda faaliyet gösteren çarşı esnafı, yoğun trafik nedeniyle müşterilerine hizmet sunmakta ciddi sıkıntılar yaşıyor. Pahalı otopark ücretleri ve 30 kiloluk cihazları taşımanın zorlukları, işleri daha da zorlaştırıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan esnaf Kadir Taşkın, "Eskiden 1. Onur Han daha aktifti. Ancak trafik sorunu nedeniyle bazı firmalar yer satın alıp Gıda Çarşısı’na taşındılar. Elektronikçiler Çarşısı'nın en büyük sorunu, gelen müşteriyi içeriye sokamamak. Trafik izin vermiyor. İnsanlar malzemelerini tamir ettirmek istiyor ama trafik nedeniyle bu mümkün olmuyor. Şu an en büyük sıkıntımız trafik sorunu," dedi.

Taşkın, özellikle kadın müşterilerin daha büyük zorluklar yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı "Bir kadın, elinde bozuk bir televizyonla üç yüz metreden buraya yürüyüp getirmek zorunda kalıyor. Aracını park edecek yer bulamıyor. Yolda sekiz, on kere durmak zorunda kalıyor. Bir erkek gibi değil; taşısa bile düşürüp kırma riski yüksek. Televizyon paneli kırıldığında tamir edilemez hale geliyor. Bu durum mikro dalga fırınlar için de geçerli."

Kadir Taşkın, "Bu cadde özellikle pazar günleri yoğun oluyor. Trafik sorunu sadece 2. Onur Han’ın değil, tüm elektronikçiler çarşısının sorunu," dedi.

Elektronikçi Çarşısı'nda televizyon tamircileri, ses düzeni satanlar, elektronik malzeme satanlar, 3D yazıcı ekipmanları satanlar, televizyon panelleri satanlar, motor ve pil satan esnaflar faaliyet gösteriyor. Trafik sorunu, bu çarşıdaki tüm esnafların ortak sıkıntısı.

Elektronikçiler Çarşısı'ndaki bu durum, hem esnafları hem de müşterileri zor durumda bırakıyor. Esnaflar, çözüm olarak trafik düzenlemeleri ve otopark imkanlarının iyileştirilmesini bekliyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ