Konak Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu çalıştayı, Gültepe’deki Toros Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarların katıldığı etkinlikte, mahallelerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri ele alınırken 10 ana tema üzerine detaylı çalışmalar yapıldı.

Daha donanımlı muhtarlar

Konak Sümer Mahallesi Muhtarı ve Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen çalıştaya, İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği projeler damga vurdu. AFAD’dan çevre ve doğaya kadar geniş bir yelpazede ele alınan konular, muhtarların daha donanımlı hale gelmesi amacıyla uzmanlar tarafından aktarıldı.

İz Gazete’ye konuşan Ayşe Taylan, “Muhtar bir mahallenin annesi, babası, ablası, abisidir. Halkımızın sorunlarına çözüm bulabilmek için bu tür eğitim programlarına katılmamız çok önemli. Türkiye’nin her yerinden gelen muhtarlarımızla başarılı bir toplantı gerçekleştirdik. Bizlere destek veren Konak Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı’nın toplantıya katılarak muhtarlarla dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Taylan, “Bu tür etkinlikler mahallelerimize fayda sağlamak için önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar için ortak çözüm çalışmaları

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 100’e yakın muhtarın yer aldığı çalıştayda, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, Genel Sekreter Hamdi Demir ve birçok ilin yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Toplantıda, muhtarların halkın sorunlarına daha bilinçli yaklaşımlar sergileyebilmeleri için uzmanlardan bilgi alındı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Toros Sosyal Tesisleri’nin konforu ve Konak Belediyesi’nin katkıları, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Başkan Taylan, “Belediyemiz, bizleri en güzel şekilde ağırladı. Başkanımız, bizlerle birlikte çalıştayda yer aldı, sorunlarımızı dinledi ve çözümler için yanımızda oldu” diyerek teşekkürlerini iletti.

Çalıştay kapsamında, AFAD, gıda israfı, sıfır atık, madde bağımlılığı, toplumsal şiddet, aile içi şiddet, enerji ve su tasarrufu, göç ve mülteciler, ekonomik gelir düzeyi ve yardımlaşma, çevre ve doğa gibi kritik başlıklar masaya yatırıldı. Her biri mahallelerde doğrudan etkisi bulunan bu konular, alanında uzman isimler tarafından detaylı bir şekilde ele alındı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yeşilay Derneği, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İZSU Genel Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve TÜİK Bölge Müdürlüğü gibi önemli kurumların temsilcileri çalıştaya katılarak muhtarlarla bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Bu buluşma, mahallelerde sorunlara çözüm üretme ve halkı bilinçlendirme adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Muhtarların mahallelerdeki sorunların çözümünde kilit rol oynadığı vurgulanan toplantıda, “Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesinin, Türkiye genelinde halkla temas noktalarını güçlendirmesi hedefleniyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ