Karşıyaka Belediyesi, çocukların eğitimine destek olmak için 7.200 metrekarelik alanda Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezini kurdu.

Karşıyaka Evrensel Çocuk Merkezi içerisinde tüm aktivite ve eğitim parkurları Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurul Başkanlığı tarafından MEB müfredatına uygun içeriklerle hazırlandı.

Merkezde oluşturulan farklı alanlarda çocuklar hem öğrenip hem de eğlenerek zaman geçiriyor.

Evrensel Çocuk Merkezi nerede?

Evrensel Çocuk Merkezi İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunuyor.

Evrensel Çocuk Merkezi'ne nasıl gidilir?

Evrensel Çocuk Merkezi'ne toplu ulaşım araçları ile gitmek mümkün.

Tramvayla gidecek olanlar, Ataşehir-Alaybey tramvay hattı üzerinde “Bilim Merkezi” durağında inerek Evrensel Çocuk Merkezi’ne ulaşabilir.

İZBAN'la gitmek isteyenler ise İZBAN “Mavişehir” veya “Şemikler” durağında inerek, 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Evrensel Çocuk Merkezi’ne ulaşabilir.

Metro ile gitmek isteyenler, Metro hattında Halkapınar yada Hilal durağından İZBAN’a aktarma yaptıktan sonra, “Mavişehir” veya “Şemikler” durağında inerek 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Evrensel Çocuk Merkezi’ne ulaşabilir.

Özel araçla gitmek isteyenler ise,

Çevre Yolundan Mavişehir İstikametini takip ederek Evrensel Çocuk Merkezi’ne ulaşabilir.

Altınyol-Anadolu Caddesi üzerinden Mavişehir yönlendirme tabelalarını takip ederek Evrensel Çocuk Merkezi’ne ulaşabilir.

Kaynak: Haber Merkezi