SEMRA İĞTAÇ - İzmir’in simgelerinden biri olan ve bu yıl 93’üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuar alanındaki en popüler duraklardan biri olan lunapark, eğlenceseverlerin uğrak noktası olmaya devam ederken, bu yıl jeton fiyatları tartışma yarattı.

Lunaparkta jeton fiyatı 75 TL olarak belirlenirken, bazı oyuncaklar için giriş ücreti 100 TL’ye kadar çıkıyor. Fiyatların yüksekliği, özellikle çocuklarıyla gelen ailelerin tepkisini çekiyor. Balçova’dan gelen Mübeccel Çetin, gündüz saatlerinde lunaparktaki oyuncaklara binememekten şikayetçi. Çetin, “Gündüz oyuncakları çalıştırmıyorlar, 7-8 kişi olmadan açmıyorlar. Çocuklarım sadece 3 oyuncağa binebildi. 75 TL çok fazla, 50 TL olsa daha çok eğlenebilirdik” diyerek fiyatların düşürülmesini talep etti.

Gündüz saatlerinde oyuncakların yeterli sayıda müşteri bulamadığı için çalıştırılmadığını belirten ziyaretçiler, bu durumun aileler için hayal kırıklığı yarattığını ifade ediyor. Akşam saatlerinde ise yoğunluk nedeniyle ailelerin çocuklarıyla rahatça eğlenemedikleri vurgulanıyor.

Lunapark, sabah 10:00 ile gece 24:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ederken, ziyaretçiler hem fiyatların hem de oyun alanlarındaki sınırlamaların gözden geçirilmesini istiyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ