Yiğit SÜTCÜ- 2024-2025 futbol sezonunda İzmir’i 9 takım temsil ediyor. Bu takımlardan Göztepe, İzmir’in Trendyol Süper Lig’deki tek temsilcisi konumunda. İzmir’in TFF 1. Lig’de ise takımı bulunmuyor. 1963-1964 sezonundan bu yana en az bir takımla 1. Lig'de mücadele eden İzmir'de 62. sezonda ilk kez Süper Lig'e yükselme heyecanı yaşanmıyor.

Göztepe hedefe odaklandı

İzmir’in sarı kırmızılı temsilcisi önceki gün sahasında konuk ettiği Kayserispor’u 3-0 geçerken puanını da 9’a yükseltti. Baştan sona üstün bir oyun oynayan sarı kırmızılılar, önümüzdeki hafta Samsunspor ile deplasmanda karşılaşacak. Samsunspor da ligde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Kırmızı beyazlılar ligde çıktığı son 5 maçın dördünü kazanmayı bildi. Göztepe, 6’ncı haftayı 6. Sırada tamamlamayı başardı. Sarı kırmızılılar, sezon sonu hedefini Avrupa kupaları olarak belirlemişti.    

Altay’da işler iyi gitmiyor

TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Altay, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da mağlubiyetten kurtulamadı. Transfer yasağı nedeniyle kadro kurmakta zorlanan Altay, İstanbul deplasmanında Tuzlaspor’a 2-1 kaybetti. Siyah beyazlılar geçtiğimiz hafta da evinde konuk ettiği Kastamonuspor’a 2-0 mağlup olmuştu. Ligde 4 puanla 13. Sırada yer alan Altay, önümüzdeki hafta Fethiyespor’u konuk edecek. Müsabaka 29 Eylül Pazar günü saat 16.00’da Alsancak Stadı’nda oynanacak.

Altınordu 1 puanla döndü

Sezon başında teknik direktörlük görevine Olcay Şahan’ı getiren ve lige mutlak şampiyonluk parolası ile başlayan Altınordu,  Kırklarelispor mücadelesinden beraberlikle ayrıldı. Deplasmanda oynadığı maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Altınordu TFF 2. Lig Beyaz grupta 8 puanla 5. Sırada yer alıyor. Altınordu önümüzdeki hafta 24 Erzincanspor’u konuk edecek.  

Bucaspor seriye bağladı

Uğur Balcıoğlu yönetimindeki Bucaspor 1928, sahasında konuk ettiği Diyarbekirspor’u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Sarı lacivertliler, 3 puanı son 10 dakikada attığı gollerle hanesine yazdırdı. Böylece Bucaspor, çıktığı son 2 maçtan da 3 puan almayı başardı. Bucaspor, Kırmızı grupta topladığı 10 puanla 4. Sırada bulunuyor. Sarı lacivertliler haftaya Serikspor maçı için Antalya deplasmanına gidecek. 

Menemen FK doludizgin

Menemen FK 2. Lig Kırmızı Grup’ta şu ana kadar çıktığı 4 maçı da kazanmayı bildi. Menemen bu maçlarda 9 gol atarken, kalesinde yalnızca 2 gol gördü. Ligde 12 puanla lider durumda bulunan Menemen FK, önümüzdeki hafta sahasında Vanspor’u konuk edecek. 

Kaf Kaf seri yakaladı

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Karşıyaka evinde ağırladığı Elaziz Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek, üst üste 2 galibiyet almayı başardı. Ahmet Reşit Akçay yönetimindeki Karşıyaka, seyircisinin de yoğun desteği altında kazandığı maç sonrası puanını 7’ye yükseltti. Yeşil kırmızılılar ligde 4. Pozisyonuna yükselirken haftaya Pazar günü Hopaspor deplasmanına çıkacak. Uzun yıllardır 3. Ligde mücadele eden Karşıyaka’nın hedefi mutlak şampiyonluk.

Takımlar, başarılı bir haftayı geride bıraktı

TFF 3. Lig 3.Grupta 5 puanla 5. Sırada bulunan Aliağaspor, deplasmanda Efeler 09 ile 1-1 berabere kaldı. Aliağa, haftaya Anadolu Selçukspor’u ağırlayacak. Bergama Belediyespor ise Orduspor 1967’yi 3-1 mağlup ederek 15. Sıradaki yerini korudu. 1. Grupta, 7 puanla 2. Sırada yer alan Bornova 1877 SK,  Hopaspor ile karşı karşıya geldiği maçtan 6-2 galip ayrılmayı başardı.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ