İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen ‘NAR2-Şiddete Karşı İletişim Projesi’ Hollanda Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından değerlendirildi.

Hollanda Ankara Büyükelçiliği 2.katibi Celine Ablen ve İnsan Hakları Projeleri Kıdemli Yöneticisi Deniz Bezirgan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Projede gelinen nokta hakkında ayrıntılı bilgi alan Ablen ve Bezirgan, yerel yönetimlerle ve diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde yürütülen Nar2 projesi kapsamında yapılan şiddete karşı mahalle buluşmaları ve gazeteci eğitimlerini incelediler. Aralık 2023 tarihinde başlayan 2024 Mayıs ayına kadar devam edecek olan projenin uygulama ve teknik detaylarının görüşüldüğü toplantıya, İGC Başkanı Dilek Gappi, İGC Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Nar Yayın Kurulu Üyeleri Tolga Albay, Nihal Aşkın, Proje Eğitmeni Avukat Birgül Değirmenci ve Can Özen katıldı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Nar Projesi'ni içselleştirerek her alanda yaygınlaşmasını sağlamaya çalıştıklarını söyleyerek, “Biz kadının mağdur ya da yalnız başına olmadığını tüm yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yüksek sesle dile getiriyoruz” dedi.
 
Muhtarların ve gazetecilerin şiddete karşı etkilerinin çok önemli olduğunu hatırlatan Gappi, eğitimlerle şiddeti önleyici yolları ve toplumsal cinsiyet eşitliği dilinin yaygınlaşması için çalıştıklarını anlattı. “Birlikte Nar gibi çoğalacağız” diyen Gappi, Hollanda Ankara Büyükelçilik yetkililerine ziyaretlerinden ve desteklerin dolayı teşekkür etti.
 
Bugüne kadar İzmir ve Denizli’de muhtar buluşmaları, esnaf ziyaretleri ve eğitim çalışmaları sürdüren İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Aydın, Muğla ve Manisa’da da şiddete karşı Nar elçilerini çoğaltmak için devam edecek.
 
Medyada şiddet dilini dönüştürmek, şiddete ve çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalık yaratmak hedefiyle gazetecilere  telif desteği de sağlanan ‘NAR2- Şiddete Karşı İletişim Projesi’ özel haberleri www.narsiddetekarsimedya.com  ve https://www.dokuzeylul.com/nar-projesi sitelerinde yayınlanıyor. 

Kaynak: Bülten