İzmir Gazeteciler Cemiyeti,  Hürriyet, Milliyet ve Posta gibi köklü gazetelerin Ege eklerinin kapatılma kararı hakkında bir basın açıklaması yayınladı.  Açıklamada kapatma kararlarının sektörde zaten var olan işsizlik sorununu daha da büyüttüğü gibi, aynı zamanda İzmir’in potansiyelini ve değerlerini görmezden gelme anlamı taşıdığı belirtildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Yetiştirdiği gazeteciler ve ürettiği haberlerle yıllarca sektöre damgasını vuran İzmir basınında son dönemde yaşanan kan kaybı, ne yazık ki endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Onlarca arkadaşımızın istihdam edildiği, Hürriyet, Milliyet ve Posta gazeteleri Ege eklerinin kapatılma kararı, sektörde zaten var olan işsizlik sorununu daha da büyüttüğü gibi, aynı zamanda İzmir’in potansiyelini ve değerlerini görmezden gelmek anlamını taşımaktadır.

1996’dan itibaren yayımlanan Milliyet Ege’nin geçtiğimiz yıl “sessiz sedasız” kapatılmasının ardından, Türkiye’nin ilk bölge eki olarak 2 Ekim tarihinde 40. yaşını kutlamaya hazırlanan Hürriyet Ege ve 2002 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren Posta Ege’nin kapatılmasına ilişkin karar, en hafif deyimiyle İzmir’i ve İzmirlileri hiçe saymaktır.

Gazetecilik faaliyeti, ticaret değil halkın haber alma hakkını gözeten bir kamusal hizmettir. Alınan kapatma kararları bu açıdan da son derece kaygı vericidir.

Ekonomik gerekçelerle izah edilemeyeceğini düşündüğümüz bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve bu kente, kentin değerlerine sahip çıkan bölge eklerinin yayın hayatlarına devam etmelerini beklemekteyiz.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Kaynak: Bülten