Yaptığı tarikat haberi sebebiyle matbaadan geri çevirilen Yenigün Gazetesi'ne bir destek de İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden (İGC) geldi.

İhlas Matbaacılık'ın söz konusu haber üzerine gazeteyi basmamakla tehdit etmesine tepki gösteren cemiyet, "İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bilinsin ki sansüre asla boyun eğmeyeceğiz. Kentimizdeki gazetelerin bu anlamdaki mücadelelerinde yanlarında yer almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Basın tarihine geçecek kara leke: Matbaadan İzmir gazetesine sansür! Basın tarihine geçecek kara leke: Matbaadan İzmir gazetesine sansür!

Bir de matbaa sansürü eklendi!

İGC Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklaması şu şekilde:

Yenigün Gazetesi’nin dün tasarladığı manşet haberini beğenmeyen İhlas Matbaacılık’ı gazete sahibi ve yöneticilerine ‘Ben bu gazeteyi basmam’ demesi üzerine manşetlerini değiştirmiştir. Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mesut Şimşek ve Genel Yayın Yönetmeni Hakan Dirik, yaşadıkları mağduriyeti paylaştı. 

Türkiye yıllardır değişik biçimlerde “sansür” tartışmalarının odağında yer alırken tarihsel süreç içerisinde yaşanan “sansür” uygulamalarına son olarak “matbaa sansürü” eklenmiştir. 

Yenigün Gazetesi'nin manşetinin matbaa eliyle sansürlenmesi, basın tarihine geçecek kara bir lekedir. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bilinsin ki sansüre asla boyun eğmeyeceğiz. Kentimizdeki gazetelerin bu anlamdaki mücadelelerinde yanlarında yer almaya devam edeceğiz. Bu nedenle gazeteyi basmama kararını veren İhlas Matbaacılık’ı kınıyoruz. 

SÖZ KONUSU HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: HABER MERKEZİ