YİĞİT SÜTCÜ - Karabağlar'ın çok önemli bir ihtiyacına yanıt verecek Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin inşaatı devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tamamlanması planlanan tesisin ne zaman halka açılacağı ise ne yazık ki bilinmiyor. Karabağlar Belediyesi’nin web sayfasına baktığımızda durum hakkında çelişkili ifadelere ulaşmak mümkün. 

Selvitopu döneminde bitmeliydi

Tesisin temelini atan önceki dönem belediye başkanı Muhittin Selvitopu’nun ağzından yapılan açıklamada, tesisin geçen sene bitirilmesi öngörülüyordu. Karabağlar Belediyesi’nin web sitesinde, 4 ekim 2023 tarihli haberde şu ifadelere yer verilmiş. Selvitopu, tesis ile ilgili “Futbol sahası ve tribünlerinin, yüzme havuzlarının şekillendiği tesis, modern mimarisi ve işlevselliğiyle İzmir'in en önemli spor komplekslerinden biri olacak. Çocuklarımızı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın yolu böyle tesislerden geçiyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete girmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullanmış. Bu durumda tesisin geçen sene hizmete girmesi gerekiyordu.

Bir söz de yeni başkandan

31 mart yerel seçimlerinde seçilerek başkan olan Halil Kınay da tesisle ilgili bir açıklama yapmış. Yine web sitesinde yer alan 23 mayıs 2024 tarihli haberde benzer ifadeler dikkat çekiyor. Haberde kullanılan ifadeler şu şekilde: “Önümüzdeki aylarda hizmete açılacak tesisin sadece Karabağlar'a değil tüm İzmir'e değer katacağını ve yarınlarımız olan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmada önemli bir rol üstleneceğini belirten Başkan Kınay, “Karabağlar'da yaşamın her alanına dokunacağız. Bunlardan biri de spor olacak. Başta çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan vatandaşımızı sporla, kültür ve sanatla buluşturacağız” dedi. Başkan Kınay Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin yanı sıra mahallelerdeki halı saha ve diğer spor alanlarının sayısını artıracaklarını ve bu sayede Karabağlar’da yaşayan gençlerin ve çocukların sportif faaliyetlerle buluşma olanaklarını artıracaklarının altını çizdi.“

Anlata anlata bitirilemiyor!

Karabağlar Belediyesi tarafından inşaa edilen Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, yıllar süren inşaatı ve hakkında yapılan onlarca haber ile ilçenin gündeminden düşmüyor. Herkesin anlata anlata bitiremediği tesiste bugün bir tek gerçek var. O da inşaatın bitirilememesi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ