Son yıllarda doğal taşlar oldukça popüler oldu. Doğal taşların birçok şeye de iyi geldiği belirtiliyor. İzmir Kemeraltı çarşısında bulabileceğiniz bu taşlardan biri de Aragonit taşı. Yanında taşıyana mutluluk getirdiği belirtilen taşın çok fazla faydası bulunuyor.

Doğal taşlar içerisinde bir hayli popüler olan Aragonit taşının ilk örneğine milyonlarca yıl evvel rastlanmıştır. Sert gibi görünen bu taş tam tersi oldukça kırılgan bir yapıdadır. Kuvars ailesinin bir ürünü olan taş, ender bulunan taşlardandır. Renk tonları ile dikkat çeken bu taştan tesbih, kolye, broş, bileklik gibi birçok ürün yapılır.

Saf hâlindeyken renksiz bir görünümü vardır. Menekşe moru, yeşil, sarı, gri, kırmızı renklerine sahip Aragonit taşları da vardır.
İddiaya göre Aragonit taşı kalp çakrası, alın çakrası ve kök çakrayı harekete geçirir.

Aragonit Taşı'nın faydaları nelerdir?

Hiç biri bilimsel verilere dayanmamakla birlikte inanışa göre Aragonit Taşı'nın faydaları şunlardır:

-Mutluluk ve huzur getirdiğine inanılır.
-Gerginlik, öfke, stres gibi durumlarda yatıştırıcı etki gösterir.
-Soğuk algınlığına iyi geldiği iddia edilir.
-Ateşi düşürmeye yardımcıdır.
-Ağrıları azalttığı söylenir.


-Kişisel gelişim için yararlı olduğundan bahsedilir. Bazıları bu taşın, dış dünyayla iletişimi güçlendirdiğine temas eder ve içe kapanıklığın, durgunluğun açılmasında fayda sağladığını savunur.
-Topraklanma vazifesini üstlenerek, vücudu negatif enerjilerden arındırdığı dile getirilir
-Kalsiyum oranını düzenlediği ve eklemleri, kemikleri koruduğu iddia edilir.
-Cildi tazelediği yönünde bir inanış mevcuttur.


Aragonit Taşı nerede bulunur?

Aragonit taşını ve bu taştan yapılan ürünleri İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda bulmanız mümkün. Bunun dışında internet üzerinden de satın alabilirsiniz. Taştan kolye, bileklik, tespih, süs eşyası gibi ürünler yapılmaktadır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz