Avrupa'nın en büyük doğal yaşam alanlarından biri olan İzmir Kuş Cenneti, yaklaşık 500 bin kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Gediz Deltası'ndaki tuzlu ve tatlı su ekosistemlerinden oluşan bu sulak alan, lagünler, koylar ve tuzlalardan meydana gelmiş doğal bir zenginlik olarak dikkat çekmektedir.

İzmir Kuş Cenneti'nin içinde yer alan ve derinlikleri 20-150 cm arasında değişen Kırdeniz, Homa ve Çilazmak gibi önemli lagünler, I. Derece Doğal Sit Alanı olarak korunuyor. Bu alan, tam 288 kuş türüne ev sahipliği yapıyor ve son yapılan sayımlara göre yaklaşık 90.000 kuşun bu bölgeyi mesken tuttuğu belirtiliyor.

İzmir Kuş Cenneti'nde gün batımını izlemek, doğanın sunduğu bu muhteşem manzarayı keşfetmek için mükemmel bir fırsat sunmaktadır. Güneşin batışını izlerken binlerce kuşun bu eşsiz ortamda kanat çırpışına tanık olmak, unutulmaz bir deneyim olacak.

İzmir Kuş Cenneti nerede?

İzmir'in kuzeybatısında, Gediz Nehri'nin eski döküldüğü alanda yer alan İzmir Kuş Cenneti, doğaseverler için benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

İzmir Kuş Cenneti'ne nasıl gidilir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti'nde gezmek isteyen vatandaşlar için tekne ve otobüs turu da düzenlemektedir. Turlarla ilgili bilgiler izdoğaturizm.com adresinde yer almaktadır. Kuş Cenneti İzmir'e 56, Çiğli'ye 10, Karşıyaka'ya 26 kilometre uzaklıktadır. Kuş Cenneti'ne çevreyolu üzerinden ulaşım sağlanabilir. Karşıyaka Vapur İskelesi'nden hareket eden 777 numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi'nden hareket eden 751 numaralı otobüsler ile ulaşabilir. Özel aracınız ile gidecekseniz aşağıda yer alan harita üzerindne kendinize en uygun rotayı oluşturabilirsiniz. 

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım

Kaynak: Haber Merkezi