SEMRA İĞTAÇ- İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin İzmir Limanı'ndaki otopark sorununa dikkat çekerek, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Varlık Fonu'nun denetimindeki liman

Bilgin, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada, İzmir Limanı'nın hala Varlık Fonu'nun denetiminde olduğunu belirtti. Limanın Varlık Fonu'na bağlı olması nedeniyle işletme konusunda yeterli inisiyatif kullanılamadığını ifade eden Bilgin, bu durumun liman yönetimi üzerinde kısıtlayıcı etkiler yarattığını söyledi. Liman müdürlüğünün elinden geleni yaptığını ve bu konuda bilgi paylaşımında bulunduğunu belirten Bilgin, "Ancak profesyonel bir yönetim anlayışı içinde ele alınmadığı için bazı sorunlar hala geçerli" dedi.

Trafik ve otopark sorunları 

Bilgin, İzmir Limanı'nda trafik sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. İzmir'e iki büyük gemi geldiğinde otopark kapasitesinin yetersiz kaldığını belirten Bilgin, "Deprem sonrası liman işletme binasının yıkılması gündeme alınmıştı. Buna rağmen, o bina otopark olarak değerlendirilse bile hala otopark sorunu var" diye konuştu. 

Güvenlik ve trafik düzenlemeleri

İzmir Limanı'nın giriş çıkış arterlerinin ana trafiğin içinde kalmasının ciddi bir problem oluşturduğunu ifade eden Bilgin, "İzmir'e gelecek kruvaziyer gemilerin bu trafiğe yoğun şekilde girmesi önlenmeli. Bunun çözümü olarak liman A kapısı ve liman C kapısından turist taşıyan otobüslerin giriş yapmasını öneriyoruz. Ancak bu düzenlemelerin ISPC kurallarına ve liman güvenliğine uygun olup olmadığının incelenmesi gerekiyor" dedi.

Bilgin, İzmir Limanı'nın trafik sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ