SEMRA İĞTAÇ- İzmir Limanı'na 4 bin 250 yolcu ve bin 324 mürettebatıyla MSC Divina geldi. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, sosyal medya hesabından esnafa yaptığı duyuruda bu gelişmeyi paylaştı.

Kemeraltı'na turist akını

Girgin, kente denizyoluyla gelen turistlerin Kemeraltı’na yönlendirilmesi için yapılan girişimlerin sonuç verdiğini belirtti. Alsancak Limanı’na gelen MSC gemisinin yolcularından bir kısmı Agora ve müzeleri gezdi, bir kısmı Efes Antik Kenti’ni ziyaret etti. Bir grup yolcu ise rehberler eşliğinde Kemeraltı’nda gezerek tarihi mekanları ziyaret etti ve alışveriş yaptı, bu da esnafın yüzünü güldürdü.

Sosyal medya duyurusu

Semih Girgin, geminin limana yanaşmasına bir saat kala sosyal medya hesabından Kemeraltı esnafına bir mesaj vererek, "MSC Kruvaziyer, 15 otobüs-500 kişi ile Kemeraltı turunda. Tur dışında Oldtown Kemeraltı'nı kendi imkanlarıyla gezen turistlerimizde sokaklarımızda bizlerden hizmet bekliyor. Bizlerde bereketli kazanç. Helaliyle Ahilikle " ifadelerini kullandı.

Ahilik kültürüne vurgu

Girgin, İz Gazete’ ye yaptığı açıklamada ahilik kültürüne sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Müşterimize ne fiyata satıyorsak, turiste de aynı fiyata satalım. Bir turistin 1000 turist kazandıracağı gerçeğini kabul etmemiz lazım. Ona göre hareket etmeliyiz," dedi. Kemeraltı’na gelen turistlerin memnun ayrılması durumunda, olumlu görüşlerin daha çok turist getireceğini belirtti. Girgin, "Biz köprüyü kurduk. Çok iyi başladık. Bir sınavdan geçiyoruz Kemeraltı esnafı olarak. Bu sınavdan başarıyla geçersek, önümüzdeki süreçte tarihi çarşımızda daha çok turisti misafir ederiz," dedi.

MSC Divina'nın devam eden ziyaretleri

MSC Divina kruvaziyer gemisi, Kasım ayına kadar her pazartesi İzmir'e gelmeye devam edecek.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ