BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci oturumunda, Cumhur İttifakı’ndan kendisine, “Karşıyaka 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı” mecliste görüşüldüğü sırada “Konu hakkında bilgim yok” dediği için ‘yetersiz’ diyerek hedef alınan CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Ben Karşıyaka Belediye Başkanıyım, bu mecliste bana yetersiz demek kimsenin haddi değil” dedi.

Makamda olduğum müddetçe müdahale ederim

İzBB Başkanı Dr. Cemil Tugay, salonda gerginliğin artmaması adına araya girerek uyarılarda bulundu.

Tugay,  "5 yıl bu salonda bir arada olacağız. Her birimize İzmir Büyükşehir’in siyaseten yöneten temsilciler olarak bakıyor halkımız. Bu salonda hepimiz eşitiz. Bize verilen bu yetkinin arkasında önemli bir sorumluluk var. Bazı kararlar alacağız ancak korumamız gereken seviye var. Bu meclisin başkanı olarak sizlerden ricam birbirimizi rencide etmeyen şeyler yapalım. Bazen siyaset eleştirinin aşılmaması gereken nezaket dozu var. Bu başkanlık makamında olduğum müddetçe müdahale ederim. Bu bir tehdit değil ama bunu yapmayalım" dedi.

Birbirimizin gözünü çıkarmayalım

"Biz şu an kutsal bir görev yerine getiriyoruz" ifadeleriyle açıklamasına devam eden Tugay, "Siyaset yaparken birbirimizin gözünü çıkarmayalım. Vatandaşlarımızın bize ihtiyacı var. Dışarıda sorun görmüyorsanız kuru kavgalar edelim. Ama sorun var, biz buraya o sorunları çözmeye geldik. Biz eleştiriye saygı göstermek ve eleştiriye saygılı bir şekilde cevap vermeliyiz. Biz bu millete söz verdik. Bu şehrin emanetlerine sahip çıkacağız. Biz bunu namus sözü olarak verdik. Bu meclisten yanlış bir şey çıkmayacak" ifadelerini kullandı

Editör: Duygu Kaya