Batuhan KAYA/İz Gazete-İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Meclisi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu, İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Tugay’ın başkanlık ettiği mecliste gündem, Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nde oluşan göçüklerin incelenmesi, Tire Belediyesi’nin 2 projesinin yüzde 50 oranıyla İzBB tarafından karşılanmasını içeren önergeler, üniversite sınavında ilk bine giren ve İzmir’de okuyan üniversite öğrencilerine verilecek ulaşım desteği ve bürokrat atamalarından oluştu.

YKS’de ilk bine girenlere ulaşım müjdesi!

İzmir’de eğitim gören ve herhangi bir alanda ilk bine giren üniversite öğrencilerine, 120 kontör yüklü ulaşım kartı verilmesiyle ilgili önerge, ilgili komisyonlara sevk edildi.

İlgili önerge şu şekilde:

“9. İzmir'de öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim hayatındaki başarılarını teşvik etmek, onları desteklemek ve geleceklerine en iyi şekilde hazırlanmalarına katkıda bulunmak, Şehrimize bağlılıklarını arttırarak gelecekte İzmir'in ekonomik, sosyal gelişmesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda İzmir ilinde bulunan üniversitelerde eğitim alan ve ülke çapında sözel, sayısal, eşit ağırlık ve yabacı dil alanlarında ilk 1.000'e giren başarılı öğrencilerimize, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilecek şekilde ve bedeli Belediyemiz Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğümüz bütçesinden karşılanması kaydıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere; günlük 4 kontör (2 geliş- 2 gidiş) üzerinden aylık 120 kontör yüklü toplu taşıma kartlarının verilmesi; sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil alanlarında AYT sınavında Yüksek Öğretim Kurumu tarafından açıklanan listede ilk 1.000'de yer almak, üniversite kaydını İzmir'deki üniversitelerden birisine yaptırmış olma şartıyla başvuruda bulunulabileceği ve 120 kontör yüklü ulaşım kartı uygulamasının ancak İzmir'de ikametgâhın devamı ile mümkün olabileceği aksi durumunda hakkın kaybedileceği, kartın sadece kart sahibi tarafından kullanılabileceği koşulları ile başvurunun kabul edileceği; Başarılı olan öğrencilerimize verilecek bu kartın adının ''Üniversiteli Kart" olarak belirlenmesi hususlarının görüşülmesi. (Sosyal Hizmetler Dai.Bşk.E.2177095)”

Büyükşehirden Tire’ye milyonluk destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tire Belediyesi’ne, Tire Belediyesi’nin yapacağı 2 proje için 13 milyon TL’lik destek vermesini içeren 2 önerge, Plan ve Bütçe Komisyonunca kabul edildi.

İlgili önergeler şu şekilde:

“3. Tire Belediye Başkanlığı 9.101.810,40-TL KDV dâhil Sözleşme bedelli “Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası Yapılması” işi için sözleşme tutarının %50'si olan KDV dâhil 4.550.905,20-TL tutar karşılığı yapılacak yardımın yazımız ekindeki protokol kapsamında değerlendirilerek Belediyemizce karşılanmasının Hukuk Komisyonunca oyçokluğu ile uygun bulunduğuna, Plan ve Bütçe Komisyonunca oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Fen İşleri Dai. Bşk.E.2132652)


4. Tire Belediye Başkanlığı, 17.781.000,00-TL KDV dâhil Sözleşme bedelli “Şehrimiz Muhtelif Mahallelerinde Üst Yapı Çalışmaları Yapılması” işi için sözleşme tutarının %50'si olan KDV dâhil 8.890.500,00-TL tutar karşılığı yapılacak yardımın yazımız ekindeki protokol kapsamında değerlendirilerek Belediyemizce karşılanmasının Plan ve Bütçe Komisyonunca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Hukuk Komisyonunca oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Fen İşleri Dai. Bşk.E.2132636)”

Ödemiş’e ek bütçe müjdesi!

Ödemiş Belediye Meclisi’nde kabul edilerek İzBB Meclisi’ne getirilen ek bütçe talebini içeren önerge, Plan ve Bütçe Komisyonundan oy birliğiyle geçerek, mecliste onaylandı. İlgili önergeye göre Ödemiş Belediyesi 160 milyon TL’lik ek bir bütçe aldı.

İlgili önerge şu şekilde:

“19. Ödemiş Belediye Meclisinin 02/09/2024 tarihli ve 301.05-104 sayılı Kararı ile kabul edilen; Ödemiş Belediyesinin ekteki tabloda belirtilen toplam 160.000.000,00-TL ek gelir finansman kaynağı karşılık gösterilerek, 2024 Mali Yılı bütçesinin ekteki tablolarda ayrıntılı olarak belirtilen gider tertiplerine toplam 160.000.000,00-TL'nin ek ödenek olarak verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Yazı İşleri ve Kararlar Dai. Bşk.E.2143204)”

Tugay’dan yeni bürokrat atamaları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, göreve geldiğinden bu yana çeşitli bürokrat atamaları yaparak belediye kadrosunda sık sık değişikliğe gitmişti. Tugay son olarak, Hastane Şube Müdürlüğü’nde Tabip olan Ahmet Soner Emre’yi 1. Derece Sağlık İşleri Dairesi Başkanı kadrosuna, Karşıyaka Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Müdür kadrosunda bulunan Ergin Hacıoğlu, 1. Derece Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı kadrosuna, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Sosyoloji ve Metedoloji Mezunu Esra Huri Bulduk, 1. Derece Özel Kalem Müdürü kadrosuna atamalarını yaptı.

İlgili atamaları içeren bilgilendirme şu şekilde:

“1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 59, 71, 74 ve 76’ncı maddeleri, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 18/i maddesi ile 26/09/2024 tarihli ve 10553261 sayılı Bakan Onayı ile atama izni verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 26/09/2024 tarihli ve 10553361 sayılı Yazıları gereği, Hastane Şube Müdürlüğü Tabip kadrosunda bulunan Ahmet Soner Emre’nin 1. Derece Sağlık İşleri Dairesi Başkanı kadrosuna; Karşıyaka Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Müdür kadrosunda bulunan Ergin HACIOĞLU'nun 1. Derece Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı kadrosuna; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Genel Sosyoloji ve Metedoloji Mezunu Esra Huri BULDUK'un 1. Derece Özel Kalem Müdürü kadrosuna atamaları yapılmıştır. Bilgilerinize arz ederim. Dr. Cemil TUGAY İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Dai.Bşk.E.2193006)”

Harmandalı’ndaki göçükler incelenecek!

30 Ekim İzmir depremi sonrasında Harmandalı Çöp Depolama Tesisi’nde oluşan göçükler, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verilen önergenin kabul edilmesi halinde Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sami Oğuzhan Akbaş ve ekibi tarafından incelenecek. Akbaş ve ekibine, 750 bin TL ödenek tahsis edilecek. Önerge, Bütçe ve Hukuk Komisyonuyla Çevre Komisyonuna acil koduyla havale edildi.

İlgili önerge şu şekilde:

“19. Harmandalı Düzenli Atık Depolama Sahasının da bir kısmının içinde olduğu ve 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen 6.9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında oluşan büyük ve küçük ölçekli depremler ile aşırı yağışların Cumhuriyet Mahallesi Güneybatı bölgesindeki heyelan ve çatlaklara etkisinin gözlemlenmesi için üniversitelerimizin konu ile ilgili bölümlerinde görevli uzman akademisyenler, Büyükşehir Belediyesi Tehlikeli Yapı Değerlendirme Komisyonu ve AFAD yetkilileri sahada incelemeler yapmış olup; önergede yer alan bilgilerin ışığında Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi ve çevresinde görülen şev stabilitesi problemleri ve atık yönetimine dair akademik çalışmaların 14 ay süreyle Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sami Oğuzhan AKBAŞ tarafından sağlanması adına; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Rektörlüğü arasında hazırlanan ve önerge ekinde yer alan İşbirliği Protokolünün yapılması ve söz konusu Protokolün 15. maddesinde yer alan KDV Dâhil 750.000,00-TL bedelin Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünün Etüt-Proje Bilirkişi Ekspertiz Giderleri bütçe kodundan ödenmesi hususlarının görüşülmesi. (İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dai.Bşk.E.2183531)”

Muhabir: BATUHAN KAYA