Demiryol-İş Sendikası İzmir Metro’da maaş alacakları ve çalışma koşullarını protesto etmek üzere yarın basın açıklaması düzenleyecek. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, “Alın terimizi değersizleştirmeye çalışanlara, bununla da yetinmeyip, emeğimizi baskı altına alarak huzursuz bir işyeri ortamı oluşturanlara, hakkımız olan ücretlerimizi ödemeyenlere karşı duruşumuzu göstermek için, 22 Mayıs 2024 tarihinde saat 15:00’da vardiyası uyan tüm arkadaşlarımızı eksiksiz olarak Halkapınar nizamiye önünde basın açıklamasına davet ediyoruz” dedi. 

Demiryol-İş Sendikası’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Değerli arkadaşlarım herkese iyi çalışmalar bildiğiniz üzere işyerimizde uzun zamandır birçok sorun yaşamaktayız. Bu sorunları işimize çok yansıtmayarak bürokratik yollarla görüşmeler yaparak çözmeye çalıştık. Ancak gelinen son noktada Metro A.Ş yönetimi sorunlarımıza kalıcı bir çözüm üretmediği gibi her geçen gün sorunlar çıkarmaya, var olan sorunları çözülemez hale getirmeye gayretli bir şekilde kin ve nefretle devam etmektedir.
Alın terimizi değersizleştirmeye çalışanlara, bununla da yetinmeyip, emeğimizi baskı altına alarak huzursuz bir işyeri ortamı oluşturanlara, hakkımız olan ücretlerimizi ödemeyenlere karşı duruşumuzu göstermek için, 22 Mayıs 2024 tarihinde saat 15:00’da vardiyası uyan tüm arkadaşlarımızı eksiksiz olarak Halkapınar nizamiye önünde basın açıklamasına davet ediyoruz. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlarım.
 YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ 
 Hamdullah Giral, Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı”

Kaynak: HABER MERKEZİ