Yiğit SÜTCÜ  -  Büyükşehirlerin en büyük problemlerinden birisi trafik yoğunluğu. İzmir’de Mithatpaşa Caddesi de özellikle akşamüzeri saatlerinde bu yoğunluktan fazlasıyla etkileniyor. Bölgede neredeyse tüm binaların altı dükkan olduğu için neredeyse 24 saat mal sevkiyatı oluyor. Park yeri bulamayan araçlar çift sıra park edince, trafik yoğunlaşıyor ve kimi zaman durma noktasına geliyor. 

Sahile çıkış noktası kilitleniyor 

Mithatpaşa Caddesi, Göztepe otobüs durakları mevkiinde ise hemen her akşamüzeri aynı sahneler yaşanıyor. Sahile dönüş noktasında kilitlenen trafik nedeniyle sürücüler dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Yapılmayan trafik denetlemeleri de sorunun çözümsüz hale gelmesine sebep oluyor. Buna yapılan hatalı parklar da eklenince konu çözümsüz hale geliyor. Sürekli olarak kornaya basılması da özellikle bölge halkını son derece rahatsız ediyor.

Ambulans trafikte sıkıştı 

Akşamüzeri saatlerinde yaşanan olay ise bu defa hayati sonuçlar doğurabilir nitelikte idi. Caddede oluşan bu trafik kaosu sebebiyle bir ambulans dakikalarca yoldan geçemedi. Ambulansın taşıdığı yaralı ve hastalar için kimi zaman saniyelerin bile son derece kritik olduğu düşünüldüğünde, problemin büyüklüğü de daha net olarak ortaya çıkıyor. Bölge halkı ve esnafı da bu durumdan rahatsız olduklarını, özellikle akşam saatlerinde bu bölgede trafik polisinin görev yapması gerektiğinin altını çiziyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ