Kamu Özel İş birliği (KÖİ) ile inşa edilen ve kamuoyunda tartışılmaya başladığı andan itibaren tepki çeken Şehir Hastanelerinin İzmir ayağındaki sorunlar da bitmedi. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel, Bayraklı’da bulunan Şehir Hastanesi’nin sorunlarını İz Gazete’ye açıkladı. Konsültasyon, ağır iş yükü ve randevu sıkıntısı olduğunu aktaran Yüksel, sıkıntıların neredeyse tamamının planlama hatası nedeniyle kaynaklandığını ifade etti.
Hizmeti yavaşlatıyor
Şehir Hastanesi’ndeki sorunları aktaran Yüksel, “Hastane çok büyük olduğu için konsültasyon konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Doktor arkadaşlarımızın konsültasyonlara yetişmesi neredeyse imkânsız. Birimler arasındaki geçişleri düşündüğümüzde bir hekimin başka bir birime gidip konsültasyon gerçekleştirip geri dönmesi çok zor. En başta hastanın öyle devasa bir binada içeri girer girmez görüneceği bölümü bulması zor ve doğal olarak hizmeti yavaşlatıyor. Bu, tabi ki bu kurguyu yapanın suçudur” diye konuştu.
Randevu sıkıntısı yaşanıyor
Yüksel ayrıca, dönemsel yaşanan randevu sıkıntılarına da işaret ederek, “Dönemsel olarak yaşanan randevu sıkıntıları var. Kardiyoloji, Göz, Dermatoloji’de randevu bulunamayabiliyor. Bu alanlarda bazı dönemlerde randevu bulunurken bazı dönemlerde bulunamayabiliyor. Hekimlerin görev yerlerinin değiştirilmesi de bu durumu etkiliyor” ifadelerini kullandı.
İzmir’in birçok hastanesinden nitelikli hekimlerin buraya kaydırıldığını söyleyen ve bu durumun diğer hastaneleri zayıflattığını ifade eden Yüksel, “Burada çalışan asistan hekimlerin üzerinde çok yoğun bir poliklinik, performans baskısı var. Bu baskı doğal olarak niteliği etkiliyor. Aslında İzmir’in çok yetenekli hekimleri buraya kaydırıldı, nitelik olarak çok başarılı arkadaşlarımız da var ama bir aksama da görünüyor. Öte yandan, Şehir hastanesine İzmir’in diğer hastanelerinden hekim kaydırılması aslında diğer hastaneleri de zayıflattı. Öncelikle Bozyaka ve Tepecik, eğitim ve araştırma hastaneleridir. Bunların eğitim niteliklerini düşüren bir uygulamayla karşılaşıyoruz. Asistan arkadaşlarımız eğitimlerinin bir kısmını Bozyaka diğer kısmını Şehir Hastanesinde sürdürmeye çalışıyor. Şehir hastanesi haricindeki hastanelerde kadrolar azaldığı için, hastalar evlerine yakın hastaneler yerine şehir hastanesinden hizmet almak zorunda kalıyor. Bunlar da tabi ki hasta açısından sıkıntı yaratıyor” diye konuştu.