Ankara Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’ye (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu, 5 yurttaş hayatını kaybederken 22 kişi de yaralandı. Saldırının ardından siyasilerden peş peşe teröre karşı birlik mesajı gelirken, Cumhuriyet Halk Partili İzmir belediye başkanları ve Milletvekilleri de sosyal medya üzerinden mesajlar verdi.

İşte Cumhuriyet Halk Partili İzmir belediye başkanları ve Milletvekillerinin mesajları:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde meydana gelen terör saldırısını lanetliyorum. Patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Ankara’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesisinde meydana gelen terör saldırısını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Teröre lanet olsun.”

Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısında yaşanan patlama ve terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Terörün her türlüsünü nereden gelirse gelsin şiddetle reddediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”

TGC'den TUSAŞ mesajı: Sorumlularının cezalandırılmasını bekliyoruz TGC'den TUSAŞ mesajı: Sorumlularının cezalandırılmasını bekliyoruz

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Ankara’da TUSAŞ tesisinde gelişen hain terör saldırısını derin bir üzüntü ile takip ediyoruz. Düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, çatışmanın bir an evvel son bulmasını temenni ediyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Ankara Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen terör saldırısını lanetliyorum. Patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, “Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen terör saldırısını kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, “Ankara TUSAŞ Tesisinde meydana gelen hain terör saldırısını lanetliyoruz! Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun”

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Ankara Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tesisinde gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”

Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, “Ankara Kahramankazan’da bulunan TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında hayatını kaybederek Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yakınlarına baş sağlığı, Yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Terörü Lanetliyorum.”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleşen hain terör saldırısını kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birliği ve bütünlüğüne yönelik bu tür saldırılara asla geçit vermeyeceğiz.”

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.”

Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, “Birlik ve beraberliğimize kasteden terörü bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize rahmet, tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum…”

TUSAŞ saldırısının İzmir'deki yansımaları: Buca'da etkinlikler iptal TUSAŞ saldırısının İzmir'deki yansımaları: Buca'da etkinlikler iptal

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Ankara TUSAŞ Tesislerine yapılan terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tesislerine yapılan terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.”

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, “Ankara’da TUSAŞ tesisi önünde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…”

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Ankara Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Bu hain saldırıda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal İşçimenler, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleşen alçak terör saldırısını şiddetle lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, “Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.”

Kiraz Belediye Başkanı Nasuh Coşkun, “Terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyorum. Saldırıda şehit olanları rahmetle anıyor, yaralılara acil şifa diliyorum.”

Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik kalleş terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, “Ankara Kahramankazan'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerinde meydana gelen terör saldırısını lanetliyorum. Patlamada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, “Ankara Kahramankazan’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerinde gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Terörün her türlüsünü lanetliyoruz ! Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Milli gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine karşı gerçekleştirilen terör saldırısında şehit ve yaralılarımız olduğu yönünde resmi açıklama yapılmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, “Ankara Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesisini hedef alan terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre lanet olsun.”

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan Tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyorum. Ülkemizin başı sağolsun…”

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “Ankara’da TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyorum. Bu tür karanlık girişimler asla amacına ulaşamayacaktır. Saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ