İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu'ndaki ağustos ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2001 krizi sonrası başarısını bugün de gösterebileceğini söyledi.

Başarı için bilgi birikimi, esneklik ve dayanıklılığın Türkiye'nin geninde bulunduğunu belirten Kestelli, "Fakat bu kez tüm geleneksel zorlukların yanında dijital ve yeşil dönüşüm gibi yeni meydan okumalara da cevap verme zorunluluğumuz var. Tüm bu nedenlerle evrensel demokratik değerlere sıkı sıkıya sarılmamız her zamankinden çok daha değerli ve önemli." dedi.

Kestelli, ekonomideki zorlu süreç tarım sektörünü de etkilediğine işaret ederek olumsuz etkilerinin giderilmesi için önlemlerin alınmasının gerektiğinin altını çizdi.

Ticaret borsalarının alım-satım işleminin yapıldığı ve üretici, tüccar, sanayici ile yatırımcıların müşterisi olduğu 6 adet ÜPAK'ı kurduğunu anımsatan Kestelli, şunları kaydetti:

"Borsa olarak biz de ElüsMarket ÜPAK kuruluşuna öncülük ettik. 21 ticaret borsası ve İş Yatırım'ın yer aldığı 22 ortak ile bu yıl içinde İzmir merkezli olarak kurulan ElüsMarket ÜPAK şirketimizin hızlıca kadrosunu oluşturduk ve altyapısını hazır hale getirdik. Şirketimizin faaliyet izni alması için gerekli olan denetim Ticaret Bakanlığınca bugün gerçekleştirildi. Başarılı geçen denetimin ardından faaliyet iznimizin en yakın zamanda verileceğini düşünüyorum."

Kestelli, ElüsMarket ÜPAK'ın lisanslı depolardaki ürünler için oluşturulan ELÜS piyasasında etkin ve öncü rol alması amacıyla yoğun çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA