ORÇUN BULDAÇ- Sağlık-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Özbudak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Özdemir, 112 çalışanlarının sorunlarını bildiklerini ve çözüm için çalıştıklarını belirtti.

Eylül ayında 112 çalıştayı düzenlenecek

Buluşmada 112 çalışanlarının sorunlarının bilincinde olduklarını ve çözüm için önerilerde bulunduklarını belirten Özdemir, "Görüşmede 112 çalışanlarının sorunlarını konuştuk. 112 istasyonlarını fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini anlattığımız görüşmemizde; Ambulans filolarının yenilenmesi, vaka elemelerinin yapılması, yeni istayonların açılması, planlı yıllık izinler, personel ihtiyacını giderilmesi, komuta çalışanlarının süpervisör sistemine geçilmesi, disiplin cezalarının azaltılması, gereksiz sevklerin önlenmesi ve nakil ambulansları ile yapılması, hastanede karşılama hizmetlerinin geliştirilmesi, ambulans temizlik ve yemek izni verilmesi noktasında personele anlayışlı davranılması ve sahada yaşanan daha bir çok sorunu kendilerine ilettik” ifadelerini kullandı

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı ve başkan yardımcılarının yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümü yapıcı bir tutum sergilediklerini vurgulayan Özdemir, Sağlık-Sen olarak Eylül ayında 112 çalıştayı yapacaklarını açıkladı. Özdemir, “Eylül ayında yapılacak 112 çalıştayımızda da; Taban ve teşvik ücretlerinin artırılması, nöbet ve yemek ücretlerinin artırılması, sürücük yapan personele ücret artışı, hastane nakillerinin hasta nakil ambulansı ile yapılması, gereksiz vakaların önlenmesi için algoritma hazırlanması gibi konuları da ele alıp bakanlık yetkililerine ileteceğiz” diye konuştu. 

Muhabir: Orçun BULDAÇ