Karabağlar Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ilçenin farklı semtlerinde yer alan semt merkezlerinde düzenlenen Yaz Okulu, çocukların yoğun ilgisini çekiyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Yaz Okulu' katılan 08-12 yaş aralığındaki çocuklar, kurslarda hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

6 branşta eğitim

Haftanın 4 günü 09:30 – 16:40 saatleri arasında gerçekleştirilen Yaz Okulu'nda Dekoratif Ahşap Süsleme, Resim Sanatı Eğitimi, Akıl Zeka Oyunları, Satranç, Görsel Sanatlar Atölyesi, Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesi olmak üzere toplam 6 branşta çocuklara kurs veriliyor.

Kurs sonunda sertifika verilecek

Eskiizmir, Cennetçeşme, Ali Fuat Erden, Limontepe, Aşık Veysel, Aydın, Günaltay ve Barış semt merkezlerinde devam eden kurslar 12 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek. Kurs sonunda çocuklara Mili Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Verimli saatler geçiriyorlar

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında özellikle kadınları, gençleri ve çocukları önceleyen projeleri yaşama geçirmeye devam edeceklerini vurguladı. Başkan Kınay,  Yaz Okulu'na katılan çocukların ve ailelerin keyifli ve verimli saatler geçirmesinden memnuniyet duyduklarını da belirterek, “Çocuklarımızın yaz tatilini verimli şekilde geçirmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Karabağlar'da çocukların, gençlerin ve kadınların hayatına dokunmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Bülten