İzmir'in Karabağlar ilçesinde bulunan 111 metrekare bir arsa, borç nedeniyle satışa çıkıyor. İcra dairesinden yapılan açıklamada, arsa için istenen bedel ise 900 bin TL olarak açıklandı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/19 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
Özellikleri : İzmir İl, Karabağlar İlçe, ALİFUAT CEBESOY Mahalle/Köy, 33674 Ada, 14 Parsel nolu taşınmaz.
TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ : Satışa konu taşınmaz doğusundaki 9170/5 Sokağa cephelidir. Toplu taşıma araçlarının güzergahı olan Eskiizmir Caddesine yaklaşık 60 m., Erdal Yaklav Caddesine yaklaşık 180 m., İnönü Caddesine yaklaşık 2.500 m., Otoyol bağlantısına yaklaşık 2.800 m. uzaklıkta bulunan konumu dikkate alınarak ulaşım ve taşıma imkanlarının orta üzeri durumda olduğu belirlenmiştir. Civarında 2 - 4 katlı apartmanların bulunduğu görülmüştür. Taşınmaz civarındaki yolların asfalt kaplaması mevcut olup civarındaki yapılaşmanın ihtiyacını karşılayacak düzeyde altyapı hizmetlerinin tamamlanmış olup, taşınmaz 111 m2 yüzölçümlüdür. .
Adresi : Ali Fuat Cebesoy Mah. 9170/5 Sokak No: 32 Karabağlar Karabağlar/ İZMİR
Yüzölçümü : 111 m2
İmar Durumu : Karabağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen12.01.2018 tarih, 1033 sayılı imar durumu yazısında; “1/1000 ölçekli 4. Etap Karabağlar-Günaltay Mahalleleri ve Civarı Revizyon İmar Planı ve dayanağı olan Karabağlar 4. Etap (Karabağlar-Günaltay Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının İzmir 4. İdare Mahkemesinin 2021/672 E. sayılı dosyası ile açılan davaya ait 05/10/2022 tarihli karar ile iptal edildiğinin Belediyeye iletildiğini, bu sebeple, imar planları iptal edilen bölgeye ilişkin iptalin aksi yönünde herhangi bir mahkeme kararı veya yeni bir plan onama kararı iletilene kadar imar durumu taleplerinin
değerlendirilemeyeceği” belirtilmiştir.
Önceki İmar Planında taşınmazın “BİTİŞİK NİZAM, 2 KAT YAPILAŞMA KOŞULLU TİCK (TİCARET * KONUT) YAPI ADASINA İSARET ETMEKTEDİR.
Kıymeti : 900.000,00 TL
KDV Oranı : %10 " TAŞINMAZIN SATIŞ TARİHİNDE KDV VE DAMGA VERGİSİ ORANLARI
DEĞİŞMESİ DURUMUNDA,SATIŞ TARİHİNDEKİ KDV VE DAMGA ORANLARI NAZARA ALINARAK ALICILARDAN KDV VE DAMGA VERGİSİ TAHSİL EDİLECEKTİR."
Damga Vergisi: Binde 5,69
Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir
Artırma Bilgileri
1.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 31/10/2023 - 10:09
Bitiş Tarih ve Saati : 07/11/2023 - 10:09
2.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 27/11/2023 - 10:09
Bitiş Tarih ve Saati : 0412/2023 - 10:09