Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde meydana gelen olay sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 15 zanlı, ifade işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonrası hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 10'u tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında TGB üyesi 2'si kadın, 13'ü erkek 15 kişilik grup, ABD vatandaşı 2 askeri personele fiziki saldırıda bulunmuştu. Polis, olayın ardından 15 kişiyi gözaltına almıştı.

TGB'den açıklama: Tekrar gelsinler, yine çuvalı geçiririz

Türkiye Gençlik Birliği'nden (TGB) yapılan açıklamada, "Aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt’un da bulunduğu 10 arkadaşımız, Türkiye’nin tam bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü savundukları için tutuklandılar" denildi. TGB, ABD askerlerine yönelik tutumunu sürdürerek "Atatürk gençliği görev başında" vurgusunu yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2 Eylül Pazartesi günü İzmir Alsancak’ta demirli bulunan ABD'nin USSWasp adlı geminin askerlerine çuval geçirdikleri için gözaltına alınan 15 TGB üyesinin 10’una tutuklama kararı verildi. Aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt’un da bulunduğu 10 arkadaşımız Türkiye’nin tam bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü savundukları için tutuklandıklarını bir kez daha hatırlatalım.

ABD askerleri kanlı postallarıyla tekrar gelsinler, yine çuvalı geçiririz. Atatürk gençliği görev başında!

Kaynak: AA