İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Menderes Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların temel gereksinimlerini karşılamak amacıyla tasarlanan sosyal marketin açılışına katıldı.
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Hep beraber iyi günlere yürüyoruz, yürüyeceğiz. Burada yapılan çok sayıda güzel hizmeti, iyi çabayı sadece ben görmüyorum, herkes görüyor. Belediyeleri engellemeye çalışıyorlar ama diğer ilçe belediye başkanları gibi İlkay Başkan da iyi işler yapıyor. Sosyal marketler ihtiyacı olanın kıymetini bildiği yerler. Ülkemizde yoksullukla boğuşan insan sayısı sürekli artıyor. Tarım bölgesi Menderes’te üretici de sıkıntılı. Ticaret yapan insanlar işyerini kapatmak zorunda kalabiliyor. Bu nedenle dayanışma içinde olacağız. Ülkemiz için mücadele edeceğiz. Yorgun olabiliriz. Ama ne olursa olsun çok güçlüyüz. İnanıyoruz. Sizlerin desteğiyle bunu beraber başaracağız. Ben de elimden gelen tüm destekle bu güzel marketin yanında olacağım. Ama inşallah insanlarımızın böyle sosyal desteklere ihtiyacının olmadığı günleri göreceğiz. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

Bu markette para geçmiyor
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek ise “Sosyal market projemiz toplumumuzun en hassas noktalarına dokunan çözüm modeli olarak ortaya çıkıyor. Bu market, paranın geçmediği, tamamen puan bazlı çalışan, ihtiyaç sahipli vatandaşlarımızın ürünlerine adil bir şekilde kolaylıkla erişebileceği bir dayanışma merkezidir” dedi. Çiçek ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne Menderes’e hizmet desteği için teşekkür etti.