İzmir’in Torbalı ilçesinde, 22 Ağustos 2022 tarihinde Aile Sağlığı Merkezi’nde çıkan bir kavgada Ekin Hürel Günay, hastasına karşı uyguladığı "Beyaz Kod" ile güvenlik önlemlerini devreye sokmuştu. Ancak, yaklaşık 1,5 ay sonra, 7 Ekim 2022 tarihinde, aynı hasta ve ağabeyleri tarafından mesai bitiminde doktor Günay sopalı saldırıya uğradı.
Sanıklar, saldırı sonrası tutuklanarak yargı önüne çıkarıldılar. Torbalı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklara yönelik verilen karar merakla bekleniyordu. Hakim, sanıklara "silahla kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 5’er yıl hapis cezası verdi.
Taraflar haksız tahrik iddiası ile savunma yaptı
Sanık avukatı Ece Nurcan, davada yaptığı savunmada doktor Günay’ın da sanıklarını darbettiğini ve bunun haksız tahrik olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Avukat Mithat Kara ise, doktorların özellikle kamu görevlisi olarak sağlık hizmeti sundukları için, bu tür yaralama suçlarının farklı bir perspektiften ele alınarak cezaların ona göre artırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Cumhuriyet savcısı, sanıkların "kasten yaralama" suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Ancak mahkeme, özellikle olayın mesai saati dışında gerçekleşmiş olması sebebiyle sağlık çalışanlarına uygulanan ceza artırımını dikkate almadı.